Předprodej byl ukončen

Trailový běh může být pro každého - FESTIVAL DO HOR!
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / Sport

Trailový běh může být pro každého - FESTIVAL DO HOR!

čtvrtek 7.2.2019 od 18:00
Zastupitelský sál radnice Brno-Střed, Brno

O akci

Nabitý program večera je určen jak začínajícím běžcům, tak i těm, kteří hledají nové výzvy a řeší posouvání vlastních limitů. Naši hosté vám přiblíží jak samotnou problematiku běhu v terénu a v horách, tak i výběr obuvi a vybavení, metody tréninku a přiměřeného posouvání vlastních limitů. Zkrátka od první kilometrů v lese po ultramaratonské výzvy.

Hlavními hosty jsou:
- Tomáš Bystřický, univerzální atlet a ambasador značky Dynafit
- Jiří Gruntorád, fitness, běžecký trenér a moderátor
- Martin Marek, pořadatel řady závodů, obuvnický technolog, který se již 10 let snaží vytvářet dění kolem značky INOV-8.
- Radim Šlachta, autor systému mySASY pro zlepšení tréninku a výkonu

Hlavní host:

TOMÁŠ BYSTŘICKÝ

Univerzální atlet. Dokázal vyhrát Pražskou stovku - 130 km dlouhý ultramaraton, zároveň je mistrem světa v letním biatlonu, kdy se běží v kuse jenom 400 m. Umí solidně zaběhnout Vertikální Km, který trvá jen pár desítek minut, ale má za sebou i velmi slušné umístění na 8 denním etapáku TransAlpine Run.

Přednáška: Od šutru až nad mraky

Chcete vědět, jak Tomáš trénuje a kolik toho naběhá, aby si udržel vysokou výkonnost a zároveň se běháním pořád bavil? Který závody má nejradši a proč?

Témata: horský běh, skyrunning, biatlon, trailrunning, skialpy, šutr

+ krátká pozvánka Horskou výzvu 2019 - jeden z nejpopulárnějších seriálů trailových běhů v ČR. 

Další hosté:

JIŘÍ GRUNTORÁD

Fitness a běžecký trenér s dvacetiletou praxí jak v individuálních, tak skupinových trénincích. Jeho koníčkem je posouvat lidi dále a dělat jim život příjemný po všech stránkách. Řídí se heslem: „Když nejde o život, jde o hovno“.

Přednáška: Trénink dle tepové frekvence

Trénink podle tepové frekvence - tepová frekvence, alias tepovka je jedna z veličin, která se dá dnes lehce měřit a lze s ní velmi dobře pracovat při tréninku. Jak a kde by se měla pohybovat, čím ji měřit a má trénink podle tepovky nějaká omezení? Popovídáme si o tom a posuneme vaše tréninky opět o kousek dále!

 

MARTIN MAREK
Asociální týpek, kterého nebaví leštění ega na závodech, raději se sám ztratí někde v horách, mimo dosah civilizace. Pořadatel řady závodů, běžeckých workshopů, ryze běžeckého festivalu, duchovní otec virtuální běžecké série TRAILTOUR, předseda klubu, trenér mládeže, manžel a otec dvou dcer. Profesně obuvnický technolog, který se již 10 let snaží vytvářet dění kolem inov-8.

Přednáška: JAK VYBÍRAT BĚŽECKÉ VYBAVENÍ DO TERÉNU A HOR

Kouzlo běhání tkví pro mnoho lidí v jednoduchosti vybavení. Vlastně stačí jen vzít boty a vyrazit. Ale jako v každém sportovním odvětví je výběr správné či (ideální) obuvi komplikovaný a řada zejména běžců tápe. V přednášce se tedy zaměříme na rozdíly mezi jednotlivými botami a značkami, a dotkneme se i dalšího vybavení, které vám běh zejména v horách výrazně usnadní. 

 

RADIM ŠLACHTA

Po doktorátu z fyziologie zátěže a cca 20 letech vědecké a pedagogické kariéry opustil akademickou sféru, aby zkusil poznatky aplikovat v praxi. Začal několikaletým působením v roli vedoucího kliniky sportovní medicíny Agel Sport Clinic a pak se rozhodl pro samostatnou cestu. Založil mySASY a.s., kde se snaží zúročit všechny dosavadní poznatky a schopnosti při vývoji a rozjezdu businessu se systémem, který má světové ambice. Stejně často jako v kanceláři ho můžete potkat na běžkách či na skalách moravského krasu a zbytku světa

Přednáška: SYSTÉM mySASY

Variabilita srdeční frekvence přináší po 50 letech technologickou revoluci do řízení sportovního tréninku. mySASY je český systém, který navazuje na 20 let vědeckého výzkumu jeho autorů. Používá vlastní originální řešení, které je dnes výrazně přesnější a efektivnější než konkurence. Po prvních dvou letech působení ve vrcholovém sportu se dnes mySASY stává dostupným nástrojem pro každého, kdo to s tréninkem a sportem myslím je trochu vážně. Zjistěte proč a jak systém využít k posunutí vlastních limitů.