Předprodej byl ukončen

Alpské čtyřtisícovky - Festival DO HOR!
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Alpské čtyřtisícovky - Festival DO HOR!

pátek 8.3.2019 od 18:15
Klubovna Alpenvereinu, Brno

O akci

Alpské čtyřtisícovky

V evropských Alpách napočítáme celkem podle oficiálního seznamu UIAA 82 vrcholů převyšujících magickou hranici 4000 metrů. Zatímco někteří dokážou oběhnout všechny během 60 dnů, pro jiné je to celoživotní projekt a pro některé je vysněným cílem výstup byť jen na jeden takový vrchol. 

Jaké to bylo, když se při výstupu na Blanc dalo na Gouteru ještě stanovat? Jak vypadá cesta do Švýcarska stopem? Jak se dá vylézt 12 čtyřtisícových vršků za 4 dny? Jaké je zimní stanování na skialpech? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se vám dostanou na promítání z výstupů na 65 alpských čtyřtisícovek z let 2005-2017.

Některé čtyřtisícovky jsou za dobré podmínky a dobré aklimatizace poměrně snadno dostupné, na jiných vás čekají obtížné lezecké úseky. Některé trasy jsou jako dělané pro zimní výstupy, jiné vyžadují ideální konstelaci počasí a sněhové podmínky, abyste o nich mohli vůbec uvažovat. Během promítání se podívám do všech koutů Alp – k nejvýchodnější čtyřtisícovce Piz Bernina, do rozlehlých Bernských Alp, do proslaveného Wallisu i do majestátního masivu Mt. Blancu.

Můžete se těšit na oblíbené i méně známé vrcholy, doporučení na snazší i náročnější túry a vyprávění o mnohých zážitcích k tomu.

Více informací

Místo konání: Klubovna Alpenvereinu, Údolní 57, Brno

Začátek: 08. 03. 2019 v 18:15

Pozor na omezenou kapacitu naší klubovny!

Přednáší Jakub Cejpek - fotograf a horský průvodce, šéfredaktor časopisu Everest, ale především milovník hor.

www.festivaldohor.cz