Předprodej byl ukončen

Luboš Soukup Ensemble (CZ/SK/DK)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Luboš Soukup Ensemble (CZ/SK/DK)

čtvrtek 7.2.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Mezinárodní jazzové kvarteto Luboše Soukupa rozšířené o mohutnou pětičlennou dechovou sekci.

Více informací

V Dánsku žijící český saxofonista Luboš Soukup rozšířil svůj kvartet o pětičlennou dechovou sekci, se kterou vyráží na turné po ČR. Ansámbl bude hrát repertoár z posledního alba Země, které bylo vybráno v Anketě Českého rozhlasu jako nejlepší jazzová deska roku 2017 a také nové aranžmá skladeb z desky Through the Mirror (Nejlepší jazzová deska roku 2013 v Anketě Českého rozhlasu). Mezinárodní kvartet  Luboše Soukupa  hraje originální soudobý jazz, který je postaven na výrazných kompozicích lídra kapely. Skladby jsou inspirovány jak jazzovými velikány, např. Waynem Shorterem, Charlesem Lloydem, Joe Hendersonem, tak i jinými hudebními žánry jako je např. skandinávská lidová hudba.

Český saxofonista v rámci projektu spolupracuje se špičkovými hudebníky, kterými jsou pianista Vít Křišťan, a netradiční slovensko-dánská rytmika Rastislav Uhrík na kontrabas a bubeník Morten Hæsum. Jejich hudba je podmanivě barevná, plná dynamických a někdy až eruptivních změn nálad a atmosfér. Mohutné vsuvky mimořádně silné dechové sekce přišpendlí posluchače v křeslech, rozvibrují atmosféru sálu a přenesou do publika silný emocionální náboj a nevšední posluchačský zážitek.

Kapela má na svém kontě 3 alba: Beyond the Borders, Through the Mirror, Země. Lídr ansámblu Luboš Soukup slaví úspěchy jak na české scéně, tak v zahraničí (roku 2017 dostal prestižní cenu Objev roku v Dánsku od dlouholeté spoluhráčky Milese Davise Marilyn Mazur).

www.lubossoukup.com