Předprodej byl ukončen

Dunaj
KONCERT / Hudba – Punk, Rock

Dunaj

sobota 23.2.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

≈ KAPELA DUNAJ SE PO 20 LETECH VRACÍ ! ≈

Vystupující

Dunaj (CZ) – web / web

Více informací

Kapela Dunaj se po dvaceti letech vrací ! A nejedná se o reminiscenci à la různé návraty v minulosti. Toto je regulérní restart jedné z nejinvenčnějších a nejoriginálnějších kapel české hudební historie!

Když se hudebníci Dunaje sešli při natáčení dokumentárního filmu Dunaj vědomí, našli znovu chemii, která je dříve spojovala. Přeskočila jiskra a skupina se rozhodla obnovit činnost. A to v sestavě, která zaznamenala největší úspěch (Josef Ostřanský – kytara, zpěv; Vladimír Václavek – baskytara, zpěv; Pavel Koudelka – bicí, zpěv). Chybět bude pouze Jiří Kolšovský, jeho pěveckých partů se ujme zbytek kapely.

Páteř vystoupení budou tvořit zpočátku zejména skladby z nejsilnějšího období Dunaje (Dudlay), postupně budou zařazeny zcela nové písně vycházející z nejlepších tradic Dunaje, které posléze vyústí v nové album. Nejedná se tedy o klasický comeback, ale o novou energii, se kterou Dunaj znovu započne hudební dráhu!

Kapela Dunaj, kterou prošly takové osobnosti jako Iva Bittová, Pavel Fajt nebo Pavel Richter, byla pro nejednoho hudebního fanouška vůbec tou nejzásadnější domácí skupinou 80. a 90. let. Svou činnost ukončila v roce 1998, když v pouhých 43 letech zemřel její frontman Jiří Kolšovský. Stylově je ve skladbách Dunaje kromě rockového základu patrný vliv minimalismu, punku a v začátcích i nové vlny.

ww.dunajmusic.cz