Předprodej byl ukončen

Vojta Violinist & Ondřej Glogar v Praze
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Spirituální, Worldmusic

Vojta Violinist & Ondřej Glogar v Praze

sobota 23.2.2019 od 20:00
Klub Propojení, Praha

O akci

Vojta Violinist
Vojta je multiinstrumentalista, který zvládá hrát i na tři nástroje najednou.
Pro Vojtu je hudba prostorem, kde se může hluboce propojit a komunikovat jak sám se sebou tak i s ostatními a s místy, kde se bariéry času a prostoru prolamují.
Vojtova jednočlenná kapela vás svou osobitou psychedelickou fúzí keltské a domorodé hudby provede večerem s houslemi, didgeridoo, bouzouki, bansuri flétnou a perkusemi.

Ondřej Glogar - Wild Didgeridoo / Handpan
Věnuje se hře na didgeridoo již více než 17 let a s tímto nástrojem procestoval velký kus světa. Jako muzikant založil několik hudebních uskupení z nichže nejznámější je projekt Yedhaki:Nautika se kterou vydal dvě alba AUDIOHALUCINACE 2014 a TRANSCENDANCE 2016 a odehrál více než tisícovku koncertů, vystupení a velkých i světových festivalů. A projekt Hypnogen kde kombinuje svůj divoký a jedinečný techno styl s live hardware elektronickou produkcí. Před 3mi lety přibral do svého koncertního solo setu up kosmický Handpan . Je zakladatelem projektu Organic Tribal Stage, se kterým objel již několik českých nejvetších festivalů- Peruc 2017, Fenix 2017, UfoBufo 2018 a za podpory československé didgeridoo scény (czskdidgescena.cz) celá československá subkultura didgeridoo a handpan music nádherně vzkvétá a má mnoho nových následovníků i z řad mladších generací.
Ondřej taktéž vyučuje hru na Didgeridoo i Handpan a pravidelně pořádá kurzy po celé čr. Specifickým stylem je jeho divoký a rázný projev hry, kombinace elektronickcých modernoích rytmů zahrané na pravěký domorodý hudební nástroj.

Ondřeje taktéž můžete vidět na zápasech Thajského boxu, kde hrou na starověký bronzový Carnyx rozvibrovává bojovníkům nástupy do ringu, taktéž s tímto nástrojem hraje jako host v kapele českého lehce kontroverzního muzikanta a skladatele Daniela Landy a odehrál s ním již dvě obrovská turné, takže se z pouličního muzikanta, brázdícího hippie pláže, nechtěně stal člověk pohybující se mezi proudy populární rockové hudby. A jako most spojuje svým stylem několik různých hudebních subkultur.
více na: https://soundcloud.com/ondrej-glogar

Vystupující

Vojta Violinist (CZ) – web