Předprodej byl ukončen

Sama pěšky z Mexika do Kanady
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor / Film

Sama pěšky z Mexika do Kanady

středa 6.3.2019 od 20:30
Univerzitní kino Scala, Brno

O akci

Přezdívají ji ženský Forrest Gump a za její odvahu a vytrvalost ji obdivují. Jen s batohem, malým stanem, péřovým spacákem a průměrnou kondičkou se vydala 27letá Monika Benešová na jednu z nejtěžších pěších tras na světě – Pacifickou hřebenovku (4286 km). Ročně se na ni vydá 3 000 lidí, ale dokončí ji jen 180 z nich. Monika mezi ně patří. A to byla ještě přednedávnem bledou pacientkou v nemocnici s vážnými zdravotními problémy. I přes to se rozhodla změnit svůj život a splnit si sen – přejít pěšky celou Ameriku. Postavila se nemoci, poušti, omrzlinám, hladu, medvědům i pumám, které na cestě divočinou potkávala. Pacifická hřebenovka ji tvrdě prozkoušela, ale naučila ji se i nevzdávat. Obujte si turistické boty a vydejte se od jihu až po sever USA ve stopách jejího nevšedního cestovatelského dobrodružství. 🇲🇽🚶‍♀️🇨🇦

Monika Benešová

je 27letá rodačka z Nového Města na Moravě, která vystudovala žurnalistiku a několik let působila jako novinářka. Přešla jednu z nejtěžších pěších túr na světě. Pacifickou hřebenovku absolvovala v roce 2017 za pět měsíců. O svých intenzivních zážitcích napsala knihu Moje Pacifická Hřebenovka, kterou si bude moci zakoupit po přednášce.

Více informací

Navštivte různé kouty světa z pohodlí domácí hroudy a poznejte krásy přírody, kultury, umění nebo kuchyně, které vás ohromí svou pestrostí a vynalézavostí. Pojďte s námi poznávat svět! 

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha