Předprodej byl ukončen

Švýcarsko, země v srdci Alp
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Švýcarsko, země v srdci Alp

čtvrtek 21.3.2019 od 18:00
Zastupitelský sál radnice Brno-Střed, Brno

O akci

Fenomén železnic, světoznámé lokality a utajená údolí, neuvěřitelné via-ferraty, užasné MTB traily.

Petr Čermák

Autor bedekrů, nadšený železniční cestovatel a turistický průvodce je celoživotním obdivovatelem a velkým fanouškem železnic.

ŠVÝCARSKO PO KOLEJÍCH A V POHORKÁCH

Vydejte se na velkou rodinnou výpravu po kolejích a v pohorkách do švýcarských Alp s nadšeným železničním cestovatelem a autorem úspěšných knižních průvodců Petrem Čermákem. Budete překvapeni, kam až se dá vyjet ve Švýcarsku vlakem a jaké dobrodružné výpravy mohou v Alpách zvládnout předškolní děti. Prozkoumejte tajemství luzernské dračí skály, vydejte se za příběhy švýcarského národního hrdiny Wilhelma Tella, jděte po stopách ledovců i dinosaurů. Poznejte Švýcarsko jako překvapivě přívětivý rodinný ráj.

Michael Pokorný

předseda Českého alpského klubu, dlouholetý ředitel outdoorových CK, cestovatel, průvodce

PO HORSKÝCH STEZKÁCH ŠVÝCARSKA 

Cesta je cíl a ve Švýcarsku není nejmenší důvod do cíle spěchat. Do ryzí horské přírody se zanoříme na východě země ve Švýcarském národním parku a vyjedeme v Ženevě u francouzských hranic. Podíváme se do odlehlých údolí, navštívíme vyhlášené resorty i světoznámé lokality. Nejdůležitější však je, kudy a jak do těchto míst vstoupíme. Přijďte si poslechnout tipy & triky, co ve Švýcarsku musíte zažít a co lze klidně oželet, kde se nejlépe jezdí na horském kole a kudy jít raději pěšky.

I když není rozhodně špatné se na svět podívat z vyhlášených vrcholů jako je Eiger nebo Matternhorn, je vhodné je vnímat spíše jako kulisu akcentující klenoty, s jejichž objevováním budeme mít trošku práci.

PROČ ŠVÝCARSKO?

Více než 20 let se do země helvétského kříže vracím pracovně i soukromě. Postupně jsem si ke Švýcarsku vybudoval výjimečný vztah a neskromně připouštím, že mimo Česko(slovenska) není jiný kout světa, který znám tak dobře. Seznamu položek čekajících na prozkoumání je přesto ještě dlouhý a motivace k dalším návštěvám rozhodně neschází.

Jakub Cejpek

Fotograf a horský průvodce, šéfredaktor časopisu Everest, ale především milovník hor.

ŠVÝCARSKÉ FERATOVÉ LAHŮDKY

Země helvétského kříže nabízí na poli horských dobrodružství vždy něco extra. Najdete tu nejvíce čtyřtisícovek, nejvyšší sedla a také nejdůmyslnější a nejvýživnější zajištěné cesty celých Alp. Zavítáme do oblasti Walliských a Bernských Alp a podíváme se na hravé i dlouhé linie, které vám vezmou dech a snad i nalákají k návštěvě.