Předprodej byl ukončen

Arménie a Gruzie - Festival DO HOR!
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Arménie a Gruzie - Festival DO HOR!

pondělí 18.3.2019 od 18:15
Klubovna Alpenvereinu, Brno

O akci

Památky, příroda a výstupy na nejvyšší vrcholy

Arménie je maličká země plná historie a legend. Návštěvník jen němě hledí na sněhem pokryté divoké hory, ve kterých vedle medvědů a vlků dokonce žije i sněžný levhart a na závěje pestrobarevných kytek na nekonečných horských loukách. Žasne nad starobylými kostelíky v jedinečném architektonickém stylu, pevnostmi a kláštery ukrytými v zalesněných údolích Ararat, posvátná hora Arménie, ke které se již řadu let žádný Armén nemůže dostat, je místem, kde údajně přistál Noe se svou rodinou po velké potopě. Vrchol Araratu kryje věčný sníh a několik ledovců, relativní výška patří k největším a nejprudším převýšením na světě.

Gruzie patří bezesporu k nejkrásnějším turistickým cílům Evropy. Je to nejen díky jejím obyvatelům, kteří patří k těm nepřátelštějším a nejpohostinnějším na světě, země odmění návštěvníka také fantastickými scenériemi, včetně mohutného Kavkazu s již vpravdě velehorskými rozměry, nádhernými starobylými kostely a skalními městy.

Přijďte se podívat na promítání, které vás seznámí se Zakavkazským regionem, včetně popisu výstupu na legendární hory Aragatz, Ararat a Kazbeg. Učiníte si tak představu co tento odlehlý region na periferii Evropy nabízí.

Více informací

Místo konání: Klubovna Alpenvereinu, Údolní 57, Brno

Začátek: 18. 3. 2019 v 18:15

Kapacita: 20

Vstupné: 80 Kč, pozor na omezenou kapacitu naší klubovny!

www.festivaldohor.cz