Předprodej byl ukončen

Zasněžené Japonsko (Vojta Lokša)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Zasněžené Japonsko (Vojta Lokša)

pondělí 25.2.2019 od 20:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

vyrazit do Japonska? Pokud chcete vidět sakury, na jaře, pokud červenající listí, na podzim. Nemáte-li jindy čas a šílená vedra jste ochotni přetrpět, v létě to jde taky. A když jste blázni, máte rádi mráz a nevadí vám se brodit hromadami sněhu? Leden je jasnou volbou!

Do Japonska jsem za poslední dekádu podnikl několik desítek cest. Stalo se mým druhým domovem a neváhám se tam kdykoli podívat znovu. Málokdo do Japonska vyráží v zimě, i já se tomu dlouho vyhýbal. Proč taky? Na většině souostroví je sychravo, prší, teploty kolem nuly, ve spojení s chabou izolací japonských domů to zní děsivě.

Ale není. Je to parádní.

Kde jinde se vám poštěstí vidět mohutné jeleny brodit v hlubokém sněhu a běhat po zamrzlém moři? Vidět makaky koupat se v termálních pramenech? Denně si pochutnávat na čerstvých rybách a mořských plodech? Unikat před zimou do přírodního horké koupele a nechat si při tom padat sníh do vlasů? A při tom všem si užívat parádní, ale lehce netradiční atmosféru Japonska?

Proč tedy vyrazit do Japonska zrovna v zimě, co tam dělat? A jak vypadá první třída na dálkovém letu japonských aerolinií? Vyprávět o své “životní cestě” bude Vojtěch Lokša, milovník Japonska a současně průvodce a organizátor cest do Japonska. Ač je tato přednáška zaměřena na vyprávění z jedné konkrétní cesty, po skončení můžeme navázat volnou diskuzí o cestování po Japonsku. A také se společně poradit o tom, co by mělo zaznít na workshopu o cestování po Japonsku, který bude následovat o několik týdnů později.

 

Více informací

Přednášející:
Vojta Lokša