Předprodej byl ukončen

DEADTOWN - Divadlo bratří Formanů - Dvůr Králové n.L.
DIVADLO / Představení

DEADTOWN - Divadlo bratří Formanů - Dvůr Králové n.L.

sobota 11.5.2019 od 19:00
Pivovar Tambor, Dvůr Králové nad Labem

O akci

Divadlo bratří Formanů a jejich nejnovější představení DEADTOWN zahajuje svojí divadelní sezónu 2019 ve Dvoře Králové nad Labem v areálu Pivovaru TAMBOR.
V průběhu čtyř dní od 8.5.2019 do 11.5.2019 bude odehráno pět představení.
Kapacita jednoho představení je max. 250 míst.

V ceně zakoupené vstupenky je upomínkový předmět, který obdrží diváci hned po představení. A také budou mít možnost bezplatné ochutnávky ze 7 druhů piv z produkce Pivovaru TAMBOR (tj. 7×0,3l). Ochutnávka bude probíhat v pivovarské pivnici po každém představení po předložení platné vstupenky.

Divadelní týden je součástí oslav 10. výročí založení Pivovaru TAMBOR ve Dvoře Králové nad Labem.

Více informací

V ceně zakoupené vstupenky je upomínkový předmět, který obdrží diváci hned po představení. A také budou mít možnost bezplatné ochutnávky ze 7 druhů piv z produkce Pivovaru TAMBOR (tj. 7×0,3ml). Ochutnávka bude probíhat v pivovarské pivnici po každém představení po předložení platné vstupenky.

Anotace

Po deseti letech se Divadlo bratří Formanů opět pouští do nového dobrodružství. Během našeho nomádského života jsme se plavili po moři, toulali se operními domy, kočovali s pokleslou show nebo se živili honěním slepic a vepřů kolem dřevěné boudy.

Naše nová výprava za dobrodružstvím směřuje na západ… Na Divoký západ. Do doby, jejíž opravdovost je zachycena pouze na černobílých fotografiích a k cizincům je nevlídná stejně jako rozbouřené moře k divadelníkům vyplouvajícím ze středu Evropy.

Kromě starých fotografií, vytvořily náš obraz Divokého západu i němé filmové kovbojky a grotesky.

Jako naivní děti z malého českého města tedy můžeme snadno uvěřit tomu, že na přelomu 19. století Divoký západ vypadal černobíle nebo byl zabarven jen do měkkého tónu sépie. A i kdybychom tuto představu již ztratili, zůstává onen nedokonalý obraz blízký našemu divadelnímu vidění.

Nové představení Divadla bratří Formanů se tedy pohybuje na pomezí divadla a němého filmu.

Před pár lety by chudá kočovná společnost o takové kombinaci nemohla ani snít. Ale doba jde kupředu, nové technologie se vyvíjejí rychlým tempem a stávají se dostupnými i nám.

Abychom patřičné iluze dosáhli co nejpůsobivěji, postavili jsme k tomu i nový divadelní stan. Stejně jako v našich předešlých představeních se snažíme tento prostor využít ve všech jeho dimenzích a díky fantazii a práci výtvarníků, kteří s námi dlouhodobě spolupracují, rozehrát v něm i loutky, masky či malované kulisy.

S tím pak samozřejmě souvisí i výrazná herecká akce, jemné světelné nálady, filmové animace, živá i reprodukovaná hudba či bohatá ruchová složka. Vše spojené do obrazů a atmosfér, podporujících příběh a jeho sdělení.

Začátek 20. století byl časem nových technických zázraků. Vedle pohyblivých obrázků tu byl i fotografický přístroj, fonograf či první gramofony. Často šlo jen o pouťovou zábavu, atrakci, která mnoho lidí přitahovala a jiné děsila.

Není proto divu, když majitel pochybného pražského kabaretu, kouzelník a iluzionista, člověk, pro kterého hranice mezi fantazií a realitou není vždy jasná, těmto bláznivým novinkám docela propadl. Muž, posedlý vášní pro svět Divokého západu, snící o drsném životě pistolníků, pusté arizonské poušti i exotických krasavicích se díky těmto vynálezům ocitá mnohem blíž ke svým představám. A protože jeho podnik v jedné ze zapadlých pražských uliček zrovna nevzkvétá, rozhodne se změnit svůj sen v nové dobrodružství. Vzít diváky na cestu, na které se iluze mění v novou realitu.

Námět a scénář: Ivan Arsenjev, Petr Forman

Režie: Petr Forman

Scénografie: Josef Sodomka, Matěj Forman

Výtvarné řešení interiéru stanu: Matěj Forman

Choreografie: Veronika Švábová, Marek Zelinka a kolektiv

Hudba a písně: Marko Ivanovič, Jarda Traband Svoboda

Kostýmy: Andrea Sodomková

Animace, filmový obraz: Josef Lepša

Kamera: Jaromir Kačer

Zvuky a ruchy: Michal Holubec, Marek Poledna (Studio Bystrouska)

Obrazová postprodukce: i/o post

Technologie projekcí: 3dsense

Světelný design: Louise Gibaud, Petr Forman

Koncepce světel: Igor Schmidt, Petr ‘Goro’ Horký, Petr Forman

Koncepce zvuku: Philippe Leforestier, Philippe Tivilier

ve spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem

hudba: Ennio Morricone – La Lettera di Lincoln

aranžmá: Jan Hasenöhrl

KABARETIÉŘI, ILUSIONISTÉ, PISTOLNÍCI A KRÁSNÉ ŽENY:

Petr Forman, Veronika Švábová, Marek Zelinka, Jacques Laganache, Daniela Voráčková/Simona

Babčáková, Josefína Voverková, Vojta Švejda/Jiří Kniha, Michael Vodenka/Miroslav Kochánek,

Ivan ”Zobák” Pelikán, Petr “Goro” Horký, Josef Sodomka/Ivan Arsenjev, Philippe Leforestier,

Mitakuye Oyeasin, Jakub Tokoly a Dizzy Gilagio (Didier Castelle, Francois Lezer, Michel Oger,

Thierry Malard