Předprodej byl ukončen

Die Alten Maschinen
KONCERT / Hudba – Elektronika

Die Alten Maschinen

čtvrtek 11.4.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Die Alten Maschinen startují motory a vyrážejí na turné. Moimir Papalescu & Leon Stevenson pokřtí na pódiu Divadla 29 novou desku New Motors!

Vystupující

Die Alten Maschinen (CZ) – web

Více informací


Die Alten Maschinen jsou mezinárodní cyber-band, který má zatím na svém kontě alba To Be Or Not, Songs About Love And Machines a Change. A největší hity z nich společně s průřezem z nejnovějšího alba New Motors zazní naživo právě během jejich turné.

Mašiny založil pardubický rodák Moimir Papalescu už v roce 2007 a mezi stálé spolupracovníky kromě kanadského zpěváka Leona Stevensona (ex-The Extras) patří také Petr Venkrbec (The Nihilists, Magnetik, Psí vojáci, Vltava) nebo Gerald Casale z legendární americké kapely Devo.

Na rozdíl od Moimírových tajuplných Magnetik jsou Die Alten Maschinen orientovaní více na elektro. Sami členové svoji hudbu nazývají robopopem. „Žijeme ve věku robotů, ale dnešní doba postrádá romantiku, kterou známe z prvních sci-fi příběhů. Právě proto se takové emoce objevují v naší hudbě a tak trochu pohádkových příbězích. Jsme zkrátka ti, kteří ještě naplno vnímali estetiku prvních ABC nebo Zemanových filmů a díky tomu je v nás stále přítomen jakýsi technooptimismus a retrofuturismus,” říká Moimir Papalescu.

Moimir Papalescu je jed-nou z nejvýraznějších postav tuzem-ské scény elektronické hudby. Podí-lel se na mnoha EBM projektech, počínaje jeho vlastními Gun Dreams přes spřízně-nou Vanessu až po Papalescu 2, v nichž hraje se svým synem. Působil ale také v rockovějších Nihilists nebo v ambientních Sundreams.

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice