Předprodej byl ukončen

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Děti / Umění

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství

13. – 19. května 2019 od 12:30
Sněmovní 7, Praha

O akci

14. ročník Festivalu o těhotenství, porodu a rodičovství

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství je neziskový projekt, tvořený s láskou i profesionalitou k příležitosti Světového týdne respektu k porodu.

Tématem letošního ročníku je Můj porod, moje síla.

Chceme, aby se celý porodní proces vrátil do rukou rodiček, aby samy aktivně volily, jak porodí své dítě a jaké zážitky si z celého procesu odnesou. Porod dítěte totiž může být krásný transformační zážitek, který novou matku doslova nabije silou, o které do té doby vůbec nevěděla a kterou rozhodně využije v dalším životě s dítětem.

KDY: od 13. do 19. května 2019

KDE: Sněmovní 7, Malá Strana, Praha 1

Pro veřejnost otevřeno:

pondělí – pátek 12:30 – 20:00

sobota 9:30 – 20:00

neděle 9:30 – 15:00

 

 

- Celý týden přednášek, workshopů a diskusí s odborníky

- Interaktivní divadelní představení, filmové projekce a umělecké expozice spojené s festivalovou tématikou

- Praktické ukázky péče o ženu, novou rodinu a dítě

- Výstava Homo Ecologicus - expozice přírodě i člověku šetrných prostředků použitelných nejen v těhotenství, při porodu a v péči o děti

- Poradna - kde Vám duly, porodní asistentky, poporodní duly a další podpůrné profese pomohou řešit individuální otázky týkající se Vašeho těhotenství, porodu a rodičovství

- Rodinná zóna, kde si můžete s dětmi odpočinout, a hlídaný dětský koutek, pokud byste chtěly na přednášku samy

- 2 bohatě zásobené obchůdky - jeden s knihami a druhý se vším potřebným

- Zdravé občerstvení a mnoho dalších lákadel!

Vstup do expozice je volný. Můžete tedy navštívit Dělohu, Porodní sál, Porodní pokojík, Obchůdek, Homo Ecologicus, nakoupit knihy či se občerstvit u baru a v klidu promyslet, na kterou přednášku půjdete.

Více informací

Kdo jsme?

Jsme parta žen, převážně matek, které dalším ženám, mámám a rodinám pomáhají v tom, aby se dostaly k relevantním informacím, které jim umožní se vědomě rozhodovat o vlastním těhotenství, porodu a rodičovství.

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství je naše vášeň a stojí z velké míry na dobrovolnické bázi.

Jak to začalo

V roce 2006 se jedna ne-obyčejná aktivní matka, Petra Sovová, rozhodla s dalšími ženami připojit ke Světovému týdnu respektu k porodu (mezinárodní osvětové akci) a uspořádat informativní festival s výstavou fotek spojených s porodem. Tehdy ho pojmenovaly Umění porodit. Nyní se akce jmenuje Festival o těhotenství, porodu a rodičovství a koná se vždy třetí týden v květnu, letos to vychází na 13. až 19. května 2019

Co je náš cíl?

Cílem Festivalu je přinášet informace rodičkám, rodičům, porodním asistentkám, lékařům a dalším zdravotníkům. Je pro nás důležité, aby byla pro každou ženu a dítě dostupná bezpečná péče, poskytovaná podle nejnovějších odborných doporučení, nikoliv podle zastaralých postupů a zvyků.

Velmi nám záleží na tom, aby se nové rodiny chovaly zodpovědně nejen ke svému zdraví, ale i k přírodě

O Hnutí za aktivní mateřství

H.A.M. vzniklo v roce 1999 jako platforma pro iniciování změn českého porodnictví – prosazuje normální porod a přátelskou porodní péči pro matku a dítě, v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky.

Snaží se, aby zdraví, bezpečí a radost z porodu byly v českých porodnicích samozřejmostí a aby ženy měly informace o svých možnostech a mohly se vědomě rozhodovat o svém těhotenství, porodu a mateřství.

Hnutí za aktivní mateřství je členem mezinárodní asociace ENCA a České ženské lobby. Při své práci vycházíme důsledně z důvěryhodných odborných zdrojů – výsledků výzkumů, randomizovaných studií Cochrane Collaboration a doporučení WHO.