Předprodej byl ukončen

Vertigo
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic

Vertigo

neděle 28.4.2019 od 19:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Jedna z nejvýraznějších kapel tuzemské scény s podmanivou hudbou na pomezí jazzu, world music, soudobé vážné hudby i popu.

Více informací

Šestičlenná česko-slovenská kapela Vertigo patří od svého vzniku v roce 2002 k absolutní kvalitativní špičce soudobé české (nejen) jazzové scény. Výchozím bodem jim byl jazz, ale postupem času se svými hudebními přesahy dopracovali ke zcela svébytnému zvuku. Jeho součástí je kreativita, totální improvizace, ale též sofistikované kompozice zasahující místy až do oblasti soudobé vážné hudby. Skladby Vertiga jsou lyricky křehké i nervně eruptivní, detailně prokomponované i freejazzově přímočaré.

Autorem většiny skladeb Vertiga je saxofonista Marcel Bárta, některé jsou dílem slovenského trumpetisty Oskara Töröka a pianisty Vojtěcha Procházky. Neměnnou členskou základnu souboru vedle nich tvoří zpěvačka a violoncellistka Dorota Barová, známá také z dua Tara Fuki, kontrabasista Rastislav Uhrík a bubeník Daniel Šoltis.

Vertigo vydalo šest alb, získalo několik hudebních ocenění a odehrálo desítky koncertů na české i zahraniční scéně. V letošním roce chystá kapela materiál k natočení nového alba, který částečně představí i na koncertě v D29.

Dorota Barová – violoncello, zpěv / Marcel Bárta – tenor, alt, soprán saxofon, basklarinet / Oskar Török – trumpeta /  Vojtěch Procházka – piano, klávesy, elektronika / Rastislav Uhrík – kontrabas, baskytara / Dano Šoltis – bicí