Předprodej byl ukončen

Ottavia Nucci Quintet (CZ/US)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Ottavia Nucci Quintet (CZ/US)

pátek 10.5.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Premiérový koncert nového kvintetu amerického basisty George Cremaschiho se silnou dávkou neopakovatelné a vzrušující muziky

Více informací

Premiérový koncert nového kvintetu amerického basisty George Cremaschiho složeného z nejkreativnějších tuzemských hudebníků, kteří se každý po svém věnují hudebním projektům z oblasti jazzu, soudobé vážné hudby, rocku, sound artu, experimentální hudby a volné improvizace. Hudba tohoto tělesa sestává z komponovaných i improvizovaných pasáží a je inspirována soundem newyorského downtownu, elektroakustickou hudbou, noisem, folklórními motivy, ale také barokními melodiemi ze 17. století od zapomenutého italského skladatele Ottavia Nucciho, vzdáleného bratrance slavného architekta J.B. Santiniho.
 

George Cremaschi je americký kontrabasista, skladatel a hudební experimentátor žijící v ČR. Založil mezinárodní elektroakustický projekt KRK a Pražský improvizační orchestr a podílí se na celé řadě projektů na pomezí experimentální elektroakustické hudby, improvisingu, současného tance a performance. Jako interpret se věnuje skladbám L. Andriessena, A. Braxtona, J. Cage, M. Feldmana, Ch. Minguse nebo K. Pendereckého.

Renata Raková absolvovala americkou Bard College Conservatory of Music a Universität für Musik v rakouském Grazu. Studovala také na Akademii múzických umění v Praze a Conservatorio della Svizzera italiana v Luganu. Získala řadu mezinárodních ocenění a je velmi vyhledávanou hráčkou s širokou koncertní praxí (Ensemble PPCM, Ensemble für Neue Musik, Klangforum Wien).

Pavel Zlámal je všestranný hráč na dechové nástroje, improvizátor, skladatel a pedagog. Disponuje širokým virtuózním klarinetovým repertoárem světových skladatelských osobností od Mozarta po Stockhausena. Vede několik vlastních hudebních uskupení jako je avantgardně jazzový Next Phase, experimentálně improvizační Brno Improvising Unit, jazzový kvartet PQ, nebo desetičlenná  jednotka Heterofón.

Vojtěch Procházka patří k předním českým klavíristům a hráčům na klávesové nástroje, který se pohybuje jak na jazzové, tak i na  experimentální a improvizační scéně. Je zakládajícím členem skupiny Vertigo, vedle toho působí v Pražském improvizačním orchestru, ve slovensko české skupině Ankramu nebo v mezinárodní skupině Bansal Band indické houslistky Harpreet Bansal.

Jan Chalupa je bubeník a perkusista, který působí v jazzovém kvartetu E converso, experimentální skupině Talaqpo nebo v kapele Jananas.
 

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice