Předprodej byl ukončen

ArtCafé Extra - Úhel pohledu Ghana Dance Ensemble
PŘEHLÍDKA / WORKSHOP / LEKCE / Tanec

ArtCafé Extra - Úhel pohledu Ghana Dance Ensemble

úterý 11.6.2019 od 19:00
Klášterní zahrada, Broumov

O akci

Úterý 11. 6. 2019 od 19:00
Klášterní zahrada, Klášter Broumov (Dřevník v případě nepřízně počasí)

Ve spolupráci s festivalem TANEC PRAHA 2019 se představí v klášterní zahradě koprodukční představení Úhel pohledu Ghana Dance Ensemble, Lenky Bartůňkové a Ridiny Ahmed. Představení se bude konat od 19:00 v klášterní zahradě. Ještě před představením proběhne workshop Úhel pohledu - EYMEN s tančníky od 14:30. Pohybově hlasová dílna bude otevřená nejširší veřejnosti a vedená zkušenými lektorkami a protagonistkami projektu Úhel pohledu - Eymen. Účastník zažije propojování hlasu a pohybu formou hravých cvičení, která zvládne každý. Cílem je objevovat své vlastní a jedinečné vyjádření. Dílna je otevřená všem, na zkušenostech nezáleží, důležitá jen chuť objevovat a hrát si.

Lenka Kniha B. je tanečnice, choreografka a lektorka. Absolvovala Duncan Centre v Praze a Folkwang Hochschule v Essenu. Umělecky působila mj v Kazachstánu, USA, Jordánsku, Egyptě, Zimbabwe, Ghaně a Španělsku, Francii, Italie, Německo, UK. Držitelka ceny Sazky za objev v tanci (2008) a ceny Jarmily Jeřábkové (2005). V roce 2010 reprezentovala ČR na mezinárodní výstavě Expo v Šanghaji.

Ridina Ahmedová je hudebnice, skladatelka a lektorka. Řadu let se věnovala jazzu, poté byla součástí různých hudebních projektů, mj Floex, spolupracovala s řadou hudebníků (Vladimír 518, Monika Načeva ad). Jako host si zazpívala s Bobby McFerrinem na jeho pražském koncertě. Je držitelkou ceny Next wave jako objev roku a za CD HLASkontraBAS byla společně s Petrem Tichým v roce 2016 nominovaná na cenu Anděl.

Pořádá: Agentura pro rozvoj Broumovska