Předprodej byl ukončen

Vandrování s letadlem (Michal Kořan)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Vandrování s letadlem (Michal Kořan)

neděle 19.5.2019 od 18:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

Zastav se na chvilku a pojď s námi objevovat ztracenou romantiku leteckých dobrodružství! Popovídáme si o tom, co nás láká na cestování s malým letadlem, jaké byly začátky, jak jsme se k tomu dostali a jak hledáme ztracenou krásu létání, co musí pilot i cestující znát, co všechno je možné s malým letadlem dělat - a hlavně co nedělat.

Jaké je to vandrovat s letadlem po světě? Jaké je to poznávat ze vzduchu divočinu kanadského severozápadu po stopách zlaté horečky, nekonečnou krásu aljašské prázdnoty a mrazivého pacifického pobřeží, hřejivé taverny řeckých ostrovů, závratný tyrkys karibských ostrovů a proč je koloradská náhorní plošina a velký kaňon zrádný pro aviatiky?

Jak se naučit otočit s letadlem v úzkém horském kaňonu když nevidíš z kabiny kvůli mlze nebo mraku? Co dělat, když máš málo benzínu, kolem dokola jen moře nebo hory a na nejbližší letiště daleko?

Jak se odvážit vyletět, když počasí po trati slibuje nic než problémy? Jak opojně voní ranní káva uvařená pod křídlem letadla? Vždy je potřeba každý den začít s jasným a přesným plánem a s vědomím, že nic podle plánu nevyjde.

Většinou nevíš, kde odpoledne nebo večer skončíš a dostáváš tak úžasnou příležitost poznávat místa, lidi a věci, které by tě ani nenapadli, že existují.
 

Více informací

Přednášející: Michal Kořan