Předprodej byl ukončen

Martin Talaga: SOMA / Judith O. Manantenasoa: Métamorphose
DIVADLO / PŘEHLÍDKA / Představení / Tanec

Martin Talaga: SOMA / Judith O. Manantenasoa: Métamorphose

středa 5.6.2019 od 19:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

TANEC PRAHA 2019

Taneční představení SOMA, které získalo ocenění Objev roku a Taneční inscenace roku na festivalu Česká taneční platforma 2018 speciálně inscenované v prostorách Galerie města Pardubic + odvážné sólo MÉTAMORPHOSE madagaskarské tanečnice a choreografky Judith O. Manantenasoa, které je silnou osobní zpovědí africké ženy, v němž odhaluje svou sílu, vzdor, stejně jako křehkost, obavy a sny. 

19:00  Martin Talaga: SOMA  /  Galerie města Pardubic
20:30  Judith O. Manantenasoa: Métamorphose  /  Divadlo 29

 

Více informací

MARTIN TALAGA: SOMA               
19:00 GAMPA  •   Taneční představení, které získalo ocenění Objev roku a Taneční inscenace roku na festivalu Česká taneční platforma 2018 speciálně inscenované v prostorách Galerie města Pardubic.

Fundamentálním prvkem představení je samotné lidské tělo. Ve vší své kráse a ošklivosti. Pohybový slovník představení je postaven na fyzických možnostech a hranicích. Co všechno je tělo schopné vyjádřit, kde jsou jeho limity? Jako kontrast k nedokonalému, ale živému tělu vystupuje rozebraná figurína, která – jakkoli dokonalá proporčně – navždy zůstane jen chladným kusem plastu bez duše.

Martin Talaga je tanečník, choreograf a performer v oblasti současného tance a fyzického divadla, zajímá se ale také o experimentální a vizuální díla a lidové tance. Během svých studií a profesionální kariéry měl možnost spolupracovat s různými choreografy, divadelními režiséry a soubory. Jako choreograf je autorem několika úspěšných inscenací – Žízně, SYNovial (ve spolupráci s Markem Zelinkou), BOI (ve spolupráci s Matějem Matějkou) či Faunus.

 

JUDITH OLIVIA MANANTENASOA: MÉTAMORPHOSE            
20:30 Divadlo 29  •   Odvážné sólo madagaskarské tanečnice a choreografky je silnou osobní zpovědí africké ženy, v němž odhaluje svou sílu, vzdor, stejně jako křehkost, obavy a sny.

Představení Métamorphose je osobní zpovědí madagaskarské tanečnice, ale také ženského pokolení jako takového. Stáváme se svědky dynamické lidské proměny silné africké ženské osobnosti, od stoického klidu a stability po divoké nekontrolovatelné šílenství. V jistém kontrastu k vlídnému intimnímu světlu performerka odkládá jeden svršek za druhým, boří tabu, až dosáhne pocitu naprosté svobody.

Do světa současného tance pronikla Judith Olivia Manantenasoa na škole hudby a tance Rary na Madagaskaru. Po třech letech studia se stala členkou souboru Compagnie Rary, v němž působila jako performerka od roku 2003. Mimo jiné se účastnila několika workshopů vedených choreografy jako Opiyo Okach, Salia Sanou a Seydou Boro, Karine Saporta, Pascal Montrouge, Dimitri Tsiapkinis, Bernardo Montet, Taoufiq Izeddiou nebo Andreya Ouamba. Od roku 2012 se věnuje i choreografii.

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice