Předprodej byl ukončen

Papua Nová Guinea: kam se poděli kanibalové?
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Papua Nová Guinea: kam se poděli kanibalové?

čtvrtek 27.6.2019 od 19:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Papua Nová Guinea láká dobrodružné cestovatele a fotografy svou exotičností, svým zastavením se v čase v době kamenné a romantickými představami o polonahých lidech s luky a šípy. Má punc divoké, nedostupné a nebezpečné země se stále přítomným tématem kanibalismu, černé magie a kmenových válek.
Pravdou je, že Papua Nová Guinea dnes už jen takovým místem není. Papuánci chodí oblečení, používají mobilní telefony, chodí do kostela a věří v Krista. Přesto je v nich jejich původní tradice, víra, jazyky, kult předků a spojení s přírodou hluboce zakořeněná a stále tvoří nejpodstatnější část jejich života a pohledu na svět.
A tak na Papui existuje bizardní mix křesťanství a původního animismu, kmenového uspořádání a západního typu demokracie, přírodního léčitelství a západní medicíny.

Strávila jsem na Papui Nové Guinea během dvou cest 2 měsíce. Podruhé už jsem bydlela a jezdila po celé zemi pouze s místními přáteli. Měla jsem tedy příležitost zachytit život na Papui Nové Guinei v jeho každodennosti, obyčejnosti a výjimečnosti...

Přednáší: Hana Kurilová