Předprodej byl ukončen

Letní kino: Teorie tygra
KINO / PROJEKCE / Film

Letní kino: Teorie tygra

úterý 13.8.2019 od 20:50
AMFI Ostrava-Poruba, Ostrava

O akci

🎥 Teorie tygra
komedie/drama, Česko, 2016, 101 min

Veterinář Jan (Jiří Bartoška) už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří, a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí. A Janovi začíná být jasné, že je na té samé cestě. Jeho žena Olga (Eliška Balzerová) se totiž řídí stejnou teorií malého dvorku a dlouhého biče a přesvědčením, že za štěstí svého muže je zodpovědná výhradně ona. Janovi dojde, že už takto dál nemůže, nechce, neumí. Když nic neudělá, skončí jako tchán. Jednoho dne jej napadne způsob, jak se osvobodit a získat zpět vládu nad svým životem. Tato revolta je ale hodně netradiční. Už jen tím, že prvotní inspirací mu byl jeden z jeho pacientů, papoušek s podezřením na Alzheimera. Jan se tak i díky němu vydává na cestu za naplněním toho, o čem se domnívá, že jsou jeho sny.

Režie: Radek Bajgar
Scénář: Radek Bajgar, Mirka Zlatníková
Kamera: Vladimír Holomek, Petr Koblovský
Hudba: Jan P. Muchow
Hrají: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová, Jiří Havelka, Jakub Kohák, Pavla Beretová, Iva Janžurová, Anna Čtvrtníčková, Lucia Siposová, Arnošt Goldflam, Jan Novotný, Klára Melíšková, Ondřej Pavelka, Eva Salzmannová, Jaromír Dulava, Zuzana Slavíková, Ondřej Malý, Vasil Fridrich, Jiří Bábek, Václav Vašák, Zuzana Onufráková…

Více informací

DŮLEŽITÉ INFORMACE
📌 Vstupenky nejsou na konkrétní číslovaná místa. Diváci se po příchodu do amfiteátru usadí libovolně, kde bude volno.
📌 Doporučujeme sledovat naše weby a facebookové stránky – Akordu i Pokladu, kde budeme zveřejňovat další aktuální důležité informace a instrukce pro návštěvníky letních akcí v AMFI.
📌 Po odehrání 30 minut představení není nárok na vrácení vstupného.
📌 V blízkém okolí Letního kina v Porubě je omezená kapacita parkovacích míst, doporučujeme použít MHD. Nejbližší velké parkoviště pro mimoostravské návštěvníky je podél třídy 17. listopadu pod VŠB-TU.
📌 Doporučujeme si s sebou vzít karimatku nebo deku pod zadek, sezení je na lavičkách. V případě, že bude pod mrakem, přibalte si raději pláštěnku, deštníky nejsou povoleny.
📌Do amfiteátru platí zákaz vodění psů a jiných zvířat, zákaz vnášení zbraní, deštníků a jiných předmětů, které by mohly ohrozit ostatní návštěvníky nebo narušit průběh představení.