Předprodej byl ukončen

Brno Tiskne - workshop BDD 2019
VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Umění – Design

Brno Tiskne - workshop BDD 2019

pátek 4.10.2019 od 13:30
Bochnerův palác - areál Vlněny, Brno

O akci

Workshop

Přijďte si s námi vyzkoušet potisk látky následující technikou: 

Technika tisku z výšky: tisk z výšky je obdobný principu razítka.  Na tento tisk není třeba tiskařského lisu, jen vlastní síly.

Materiálové tiskové matrice a frotáž: princip spočívá v přiložení látky na reliéf. Rovnoměrným přejížděním válečku s barvou po celé ploše zakrytého reliéfu je vytvořen jeho otisk.  

Sítotisk pomocí papírových šablon: na látku budeme tisknout pomocí síta. Z tenkého papíru vytvoříme šablony, kterými části síta vymaskujeme.   

Co si odnesete? Potisklý kus oblečení nebo látky, vlastnoručně vyrobené razítka.

 

Více informací

O nás

Jsme tři: Klára, Lucie, Beáta a stojíme za nově vznikajícím projektem Brno tiskne.

Brno tiskne je otevřená sítotisková dílna. Přes léto jsme vyladily detaily a nyní spouštíme první kurzy sítotisku! Přihlaste se na jeden z našich víkendových workshopů, a nebo se přijďte podívat přímo za námi v otevřených hodinách pro veřejnost.

Beáta stojí za dílnou Brno šije, která je už pátým rokem přístupná volně i v rámci kurzů. Teď nabízíme nadšencům do šití možnost potisknout si látky vlastními motivy.

Klára a Lucie pracují jako grafické designérky a myslí si, že je potřeba vrátit oboru rukodělný přesah. Najdete nás v Brně, na Pekařské 76, ve dvoře, pod křídly sociálního reactoru Distillery.