Předprodej byl ukončen

Zakázané uvolnění: derniéra
DIVADLO / Představení

Zakázané uvolnění: derniéra

pátek 4.10.2019 od 19:00
Divadlo Exil, Pardubice

O akci

Zakázané uvolnění je nedovolený způsob hry v ledním hokeji. Divadelní hra s tímto názvem má s hokejem společné prostředí hokejové hospody, ale mnohem více než sportovním pravidlům se věnuje dovoleným a nedovoleným způsobům hry v životě a zejména ve vztazích. Je to hořká komedie pro tři herečky, ale vzhledem k tomu, že ji napsal muž, se tu promítá mužský pohled na svět žen s řadou satirických poznámek ke světu mužů. Tudíž se baví jak muži, tak ženy.

 

Více informací

Autor

Petr Kolečko (*1984) je úspěšný dramatik, scénárista a dramaturg. Je autorem už více než dvaceti divadelních textů, některé z nich jsou inspirované skutečnými osobnostmi a sportovním prostředím. Je také spoluautorem televizních seriálů Okresní přebor, Vinaři, Čtvrtá hvězda či Trpaslík. S Tomášem Svobodou napsal kritiky oceňovaný muzikál Pornohvězdy a „hru se zpěvy“ Jágr, Kladeňák. Roku 2012 uvedlo pražské A studio Rubín hru Federer – Nadal, v níž se dramatik spolu s Jakubem Prachařem inspirovali životy tenisových hvězd.

Hru Zakázané uvolnění napsal Kolečko narychlo na námět režiséra Daniela Špinara. Premiéru měla na domácí scéně v A studiu Rubín na podzim roku 2012, zfilmována byla Janem Hřebejkem o dva roky později. Patří ke Kolečkovým nejúspěšnějším dílům. V londýnském divadle King’s Head Theatre nyní uvádějí jeho tragikomedii Poker Face.

Hrají:  Naďa Kubínková, Andrea Moličová,  Hana Moravčíková

Režie: Zuzana Nováková

Další akce pořadatele

Cesta do Benátek - 26. dubna od 19:00, Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

Odvrácená strana Měsíce - 10. května od 19:00, Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

Seroš maraton: Výzkumák / Matka útočí / Agent 4PH5 zasahuje - Derniéra! - 21. dubna od 19:00, Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

Lajka: derniéra! - 27. dubna od 19:00, Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

Neběhej s nůžkama v ruce - 28. dubna od 19:00, Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

Paleťáci: VARIETÉ aneb poznej skryté talenty Paleťáků! - 2. května od 19:00, Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

Pořadatel