Předprodej byl ukončen

Nikol Strobach - hudební workshop pro starší děti - BDD 2019
VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Umění – Design

Nikol Strobach - hudební workshop pro starší děti - BDD 2019

neděle 6.10.2019 od 13:30
Bochnerův palác - areál Vlněny, Brno

O akci

Workshop

Co je to zvuk? Jak s ním souvisí vlny a jak stisknutím tlačítka rozezníte žábu nebo banán? Tyto otázky a mnoho dalšího si vysvětlíme a ukážeme na nedělním workshopu.

Nejprve se ale seznámíme se základními pojmy v oblasti syntézy zvuku a hlavně se synťáky – elektronickými hudebními nástroji. Řekneme si, jaké existují druhy, jak se s nimi tvoří zvuky a také si sami ozkoušíte na ně (za)hrát. K dispozici bude mít každý krabičku (MicroGranny) od brněnských Bastl Instrument, kteří ji tu vymysleli i poskládali.

A nakonec si poslechneme hudbu rostlin – ovoce a zeleniny. Povíme si o tom, jak je možné poslouchat živé rostliny i když je v běžném životě neslyšíme. Jak je ovlivňuje, když se jich dotýkáme a jak mezi sebou komunikují.

 

Vhodné pro začátečníky a začátečnice, není potřeba předešlé hudební vzdělání. 

 

Workshop je pro děti ve věku 13-17 let.

Délka trvání workshopu je 2 hodiny.

Na workshop si prosím přineste vlastní sluchátka, popřípadě nějaké ovoce/zeleninu vcelku, co by vás zajímalo si poslechnout.

 

Více informací

Nikol Strobach 

Lektorka, aktivistka a hudebnice.

Spolupracuje se spolkem Synth Library Prague a Vašulka Kitchen Brno, spoluzaložila kolektiv hudebnic Pink Noise, uvádí tutoriály Patchení s Nikol, pořádá vzdělávací workshopy, experimentuje s propojováním živých rostlin a syntezátorů.