Akce byla zrušena

3D tisk | Helena Flodrová a Ondřej Žilka - workshop BDD 2019
VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Umění – Design

3D tisk | Helena Flodrová a Ondřej Žilka - workshop BDD 2019

sobota 5.10.2019 od 9:30
Bochnerův palác - areál Vlněny, Brno

O akci

Workshop

Na workshopu Vás seznámíme s 3D tiskem v teoretické i praktické rovině. Začátek bude věnován úvodu do 3D tisku - princip tisku, jak a v čem navrhnout 3D model, nejčastěji používané materiály, ovládání tiskárny a na co si obecně dát při tisku pozor. Pracovat budeme na podomácku postavené tiskárně, kterou jsme si skládali sami. Seznámíme Vás s procesem sestavení tiskárny na koleni, který má své výhody i úskalí. V praxi si vyzkoušíte navrhnout pečetidlo s vlastními iniciálami, které si následně nachystáte na tisk, vytisknete a sestavíte. Workshop je určený jak pro lidi 3D tiskem netknuté, tak pro nelaiky.

Není nutné umět modelovat v 3D programu (zvládneme to společně).

Pokud však máte s modelováním základní zkušenosti, pomůže nám, když si vezmete vlastní počítač s sebou.

Více informací

O nás

Workshopem vás provedou Helena Flodrová a Ondra Žilka. Helena se živí jako architekt a 3D tisku se věnuje od roku 2015, kdy se ze zvědavosti rozhodla se s svým tátou realizovat stavbu tiskárnu od nuly. Tiskáren si od té doby postavili několik a používají je převážně k soukromým účelům. Je zakladatelkou projektu 21g (www.21.g.cz) - série šperkovnic, pokladniček a schránek s libovolným obsahem vytištěných jak jinak než na tiskárnách podomácku vyrobených.

Ondra je povoláním projektant a k 3D tisku se dopracoval přes zálibu v počítačově řízených systémech a strojích sloužících k obrábění materiálů. Spolu se pak snaží posunout využití 3D tisku z oblasti prezentačních výtisků do sféry každodenní praktické využitelnosti.