Předprodej byl ukončen

Houbeles musicus - Křest CD
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic

Houbeles musicus - Křest CD

pondělí 7.10.2019 od 17:30
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Křest zhudebněného atlasu hub s písničkami nejen pro děti.

Vystoupí : Jarda Svoboda, Eva Turnová & Pepa Janíček, Jiří Hausser Matoušek, a nejsou vyloučena ani další překvapení. Uvádět a hádanky bude číst Arnošt Goldflam.

Pozor - začátek kvůli dětem už 17:30 !
Na místě vstupné 150,- a děti do dvanácti let 80,- (předškolní zdarma)
(vstupenky pro děti k zakoupení až na místě, každý dospělý se vstupenkou z předprodeje má automaticky rezervaci i pro dítě, případné další rezervace lze udělat na webu Kaštanu)


Z anotace alba:

Houbeles musicus nabízí nejen přes dvacítku písní, ale před každou skladbou je předřazena čtená hádanka v podání Arnošta Goldflama. Odpovědi zhudebnila Alžběta Trojanová a hudební smaženici dochutilo 46 muzikantů a herců – např. členové kapel Traband, The Plastic People of the Universe, Dick O’Brass či Bezobratři.

Hudební zpracování básní vychází z tradic české a moravské lidové hudby, je však inspirováno prvky jazzu, swingu, blues, rocku a world music. 

Většinu písní doprovází akustické nástroje, které patří k jedlým houbám, zatímco v písních o jedovatých houbách jsou použity též elektrické nástroje jakožto závan jiného a zrádného světa ve světě přírody. Cílem hudebního zpracování je podpořit v dětech cit pro rozmanité hudební harmonie a nálady.

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu