Předprodej byl ukončen

-123min.
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic

-123min.

pátek 29.11.2019 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Kapela -123min. vydává po 10 letech nové album, které je především příběhem přátelství, jež mezi sebou trio hudebníků má.

Vystupující

minus123minut (CZ) – web

Více informací

Jsou to téměř tři roky, co se -123min. ( Zdeněk Bína / Fredrik Janáček / Dano Šoltis) vrátili na scénu a nyní nadešel čas na nové album. Deska je poprvé v historii skupiny nazpívaná celá v češtině a hostuje na ní výborný francouzský trumpetista Erik Truffaz. Album nazvané Les je hudební bonboniérou, v níž se mísí soul, alternativa, rock, pop, ethno, nová hudba a funk.

„Písničky vznikaly převážně v lese. Les je prostor, kde se nejlépe spojím s intuicí, vypnu myšlenky a soustředím se jen na tvoření,“ říká frontman Zdeněk Bína a dodává: „Doposud jsem pro skládání nenašel lepší místo.“

„Minuty” prorazily na hudební scénu v druhé polovině 90. let. Muzikanti zaujali svým hráčským umem, sehraností a bezchybnými koncerty, které z části tvořila improvizace. V roce 1999 získali cenu Akademie populární hudby. O deset let později vydali zatím poslední desku s názvem Dream. Vzápětí ale kapela ohlásila rozpad, na pódia se vrátila v roce 2016.