Předprodej byl ukončen

Hlasová technika a jevištní řeč
DIVADLO / Představení

Hlasová technika a jevištní řeč

sobota 7.12.2019 od 9:00
Centrum uměleckých aktivit, Hradec Králové

O akci

Jak mluvíte? Je vám rozumět? Cítíte se dobře, když máte nahlas mluvit, když se máte vyjadřovat, nebo přednést nějaký text? Když mluvíme, projevujeme svou osobnost – hlas a řeč jsou naší vizitkou. Všichni chceme být vnímáni, slyšeni… Příjemný zvučný nosný hlas vzniká díky optimálnímu zapojení těla. Držení těla ovlivňuje dech. Hlas je jedna z funkcí dechu. Ponoříme se do souvislostí mezi tělem,  dechem, hlasem, artikulací, budeme se věnovat výslov- nosti českých hlásek, českému přízvuku, práci s různorodým textem atd..

hlas jako vizitka těla – tělová postura v souvislostech – střed těla – dech – znělost hlasu v přirozené poloze – pohyb jako základ živosti hlasového projevu – výslov- nost – slovní a větný důraz – frázování – logika sdělení – rytmus řeči – podprahová sdělení v projevu

Lektor:                                                                                                                                      MgA. Eva Málková (Spoustová)

herečka, spíkr, dabingová režisérka, dabérka, lektorka hlasových disciplín, držitelka několika Cen Františka Filipovského za úpravu dialogů a dabingovou režii, vyučuje předmět Jevištní řeč na DAMU, pracuje v profesionálních divadlech jako jazykový a hlasový poradce.

Více informací

7. prosince

So: 9.00–17.00

Centrum uměleckých aktivit Tomkova 139, Hradec Králové