Předprodej byl ukončen

Kolumbie: Hledání ráje, indiáni a kite na poušti! (Prokšová)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Kolumbie: Hledání ráje, indiáni a kite na poušti! (Prokšová)

pátek 8.11.2019 od 19:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

Povídání o tom, jak se dvě kamarádky z dětství po letech sešly, aby si splnily svůj starý společný sen najít ráj na zemi – místo plné zeleně, ovoce, vln a větru. A o tom, jak se jim to skoro povedlo.

Cesty Adél s Katkou se po dlouholetém odloučení během studií znovu sešly v Mexiku, kde Katka trávila čas na Yucatánu vymodleným kitesurfingem bez neoprenu. Tento poloostrov je plný nádherných a dokonce ještě neobjevených spotů pro tento sport. Avšak zcela 100% podmínky zde nejsou, tudíž v záloze měla ještě kolumbijský Karibik. A protože Adél již dlouho snila o tom poznat světu se otevírající Kolumbii plnou surfařských spotů, společný plán by jasný – najít top místo v téhle divoké zemi.

Putování po Kolumbii se kromě poznávání rozmanitosti zdejších způsobů, mravů a přírody soustředilo na objevení dokonalého místa pro kiting a surfing. Po 3 týdnech strávených na různých spotech na pobřeží Karibiku, kde jsme se potýkaly spíše s neúspěchy, jsme dorazily az na samý sever Kolumbie na místo zvané Cabo de la Vela, kde v poušti žije jedinečné a častečně stále izolované indogenní etnikum Wayuu. Vábivá jinakost zdejší kultury a dokonalý kitesurfařský spot nás okouzily natolik, ze jsme setrvaly déle, než by nás kdy bylo bývalo napadlo. Na tomto ve své nehostinnosti hostinném místě jsme nakonec zůstaly přes 3 měsíce, které pro nás byly plné nevšedních zážitků, nového poznání a jedinečných zkušeností, o kterých vám budeme vyprávět.

 

Více informací

Přednáší:

Adéla Prokšová a Katka Šalandová