Předprodej byl ukončen

Alexander Hacke & Danielle De Picciotto (D), Rouilleux
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Elektronika, Rock, Spirituální / Umění

Alexander Hacke & Danielle De Picciotto (D), Rouilleux

sobota 15.2.2020 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Po dvou letech se do Prahy vracejí umělečtí a životní partneři Alexander Hacke a Danielle de Picciotto, aby zde představili novinkové album The Current, jež vychází posledního ledna na značce Potomak. Na delší čas to bude poslední příležitost vidět vystoupení této s berlínskou, ale také newyorskou uměleckou scénou nedílně spjaté dvojice, neb Alexander Hacke bude mít v dalším průběhu roku mnoho povinností se svou domovskou skupinou Einstürzende Neubauten – ta totiž bude novým albem a patřičným turné slavit čtyřicet let své slavné existence. Večer v břevnovském Kaštanu otevře pražská skupina Rouilleux, jíž nedávno vyšla skvělá deska Lycanthropic Sounds.


HACKEdePICCIOTTO
Alexander Hacke a Danielle de Picciotto jsou na cestě již více než deset let a nomádský život, který tento pár vede, se s jejich společnou tvorbou prolnul do nebývale výjimečného tvaru. Dvojice spjatá se skupinami Einstürzende Neubauten, Crime & the City Solution nebo The Ministry of Wolves společně tvoří již od začátku nultých let a během té doby spolupracovali s mnoha dalšími umělci (například také se skupinou The Tiger Lillies). Ale právě jejich vlastní společné nahrávky tvoří naprosto unikátní, do jisté míry deníkovou sérii, již ovlivňují nejen místa a prostředí, v nichž je natáčejí, ale také společenské situace a změny, které Alexander s Danielle během svých cest téměř po celém světě bedlivě sleduje. Aktuální album The Current nahráli v anglickém Blackpoolu, jedné z nejméně gentrifikovaných oblastí Velké Británie. „Pokud žijete v chudých oblastech, hluk kapitalismu ustupuje a jste odkázáni na realitu přírody a jednoduché lidské interakce. Naše rychle se rozvíjející společnosti ztratily kontakt s opravdovým společenstvím a empatií. Ničíme planetu i civilizaci, musíme se vrátit k jednoduchým základům. Zeptejte se sami sebe, co opravdu stojí za to,“ říká autorská dvojice ke své nové kolekci, na níž najdeme hodně různých beatů, perkusí a spoustu elektroniky. V souvislosti se svou aktuální tvorbou hovoří Alexander Hacke a Danielle de Picciotto o žánru cinematic-drone a The Current je bezesporu jejich dosavadním společným tvůrčím vrcholem.

ROUILLEUX
Pražský projekt Rouilleux vznikl v roce 2009 původně jako sólový pokus multi-instrumentalisty Luboše Rezka, jenž v průběhu let na výtečných deskách Zugwang nebo Scatter Your Soul postupně získal „kapelní“ podobu. Aktuální album Rouilleux Lycanthropic Sounds ze září letošního roku ale znovu zastihlo Rouilleux v jednočlenné sestavě, skvěle přijatá novinka podtrhuje odklon od kytarového zvuku a je postavena zejména na pianu, varhanech nebo syntezátorech. Rouilleux je doma spíše na experimentální scéně, ovšem Lycanthropic Sounds jednoznačně odhaluje pozoruhodný smysl pro nenápadné a neotřelé melodie a také cit pro hit (sic!).
https://music.rouilleux.net/album/lycanthropic-sounds

Další akce pořadatele

||ALA|MEDA|| (PL), Taškent (CZ) - 2. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Bohemian Blue - 24. dubna od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Uvidíme, uslyšíme (Dorůžka/Honzák/Janotová/Janota) - 9. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Helemese - 26. dubna od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Marek Dusil Blend, Nanodrob - 27. dubna od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Bohdan Bláhovec a hosté: Poetry Jam - 30. dubna od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Mosskin (US/CZ/SWE/SK), DJP - 4. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Přednáška Arch. Zdeňka Lukeše: Vácslav Havel (1861-1921) - 7. května od 18:30, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Kolektivní halucinace - křest alba Nejistota - 14. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Šašaman kvintet, Jinotaj - 10. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Kulturní ozdravovna Jana Buriana - 15. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Petr Linhart & Hmlisto (SK) - 22. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Nuummite, Morthymer, Hollow Planet - 24. května od 19:30, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

23. Dylan Days / Zimmerman Frei - 25. května od 15:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Stinka - klavírní koncert - 30. května od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu