Předprodej byl ukončen

Vanessa
KONCERT / Hudba – Elektronika, Metal

Vanessa

sobota 1.2.2020 od 21:00
Tři opice, Vsetín

O akci

Vanessa

Kapela Vanessa v aktuálním složení Samir Hauser, Moimir Papalescu a Jaroslav Stuchlý vyvrhla nové album Ghost Army. Nekompromisní nálož jedenáci skladeb, která spolehlivě pobouří všechny puritány a nadchne milovníky tvrdé elektronické hudby.

Vanessa je zlo. Kdyby u nás existoval ekvivalent nálepek Parental Advisory Explicit Content, kterými jsou v Americe označeny snad všechny desky, kde se zrovna neopěvuje láska až za hrob a šťastný život v obláčkové zemi, Ghost Army by jimi bylo přelepené komplet.

Protože tohle je špína, kaz ve vzoru, rez v soukolí, které už se nikdy nerozběhne. Špatné svědomí, železitá chuť krve v ústech. Průkopníci drsné odnože elektronické hudby zvané EBM (electronic body music) v Česku s přibývajícími roky neměknou, ba naopak.
Jejich nové album je syrové, úderné, skřípavé, jedovaté. Hudebně i textově. Občas je až nepříjemné ho poslouchat, slyš například skladbu Matka je zlo, v níž šel zpěvák a výhradní textař Samir Hauser opravdu až na dřeň. Děsivý protiklad cukernatého blábolu Máma jistých hošíků z Litvínova.
Ne každý to bude chtít poslouchat opakovaně. Hudba se obtáčí kolem krku jako had a nemilosrdně dusí zárodky všeho pozitivního. Vanessa varovala, že Ghost Army bude její nejtemnější album, s čímž se dá souhlasit. A to ani předchozí desky nebyly žádná selanka.
Koho neudolala Matka je zlo, toho dozajista zdrtí Špína Evropy a hlavně zlatý nebo spíše řádně rezavý hřebík do rakve Fotr je v lochu. Monstrum, kopanec kanadou přímo do obličeje. Úderný beat, pochodový rytmus, chytlavá klávesová linka a celkově apokalyptická nálada. Text, který není možné ocitovat, je opět „s hvězdičkou“. Pro nepamětníky, tak se označovaly v televizním vysílání pořady mládeži nepřístupné.
Podobně nemilosrdná je skladba 4/8, věnovaná Jindřichu Forejtovi, bývalému šéfovi hradního protokolu, respektive jeho skandálu s videem, na němž obnažený šňupe bílý prášek. Vanessa nemá slitování s nikým, ani sama se sebou. Její album je hudební doprovod cesty k věčnému zatracení, nebo naopak prozření.
Záleží na prioritách a životním postoji. Je to hudba, kde se vše říká natvrdo. Ber, nebo nech být. Pod nánosem kalu se skrývá i porce černého humoru, kterou však objeví jen ten, kdo chce naslouchat, rozumět a chápat. Ghost Army je mnohem větší nářez než většina na první pohled drsně se tvářících metalistů.
Jedovaté syntezátory, chlad opuštěných továrních hal, v nichž i potkani páchají sebevraždy. Hudební ekvivalent heroinového nájezdu, ovšem se všemi následky, stihomamy a kocovinou. Obraz současného světa bez příkras.

Vystupující

Vanessa (CZ) – bandzone

Více informací

 www.cultburger.cz

https://www.facebook.com/events/432883830933488/

 

Další akce s vystupujícími

ELECTRO APOCALYPSE vol.1 - Let your body burn! - 8. června od 15:30, Gauč na Výstavišti, Praha