Předprodej byl ukončen

Mongolsko - kdo by tam jezdil?
PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Stand-up / Talk show

Mongolsko - kdo by tam jezdil?

středa 5.2.2020 od 18:00
Vnitroblock, Praha

O akci

Nejzábavnější expedice vůbec. To, co zažijete v Mongolsku se vám nemůže stát nikde jinde.

Během jediného dne můžete zkoušet tloušťku ledu v soutěsce i šplhat na písečné duny. Nechat se pozvat k místním do jurty i se modlit v autobuse, který řídí podnapilý řidič. V Mongolsku ale nemají mnoho cest, kde by se auta mohla srazit, ani rokle, do kterých by mohla spadnout, natož stromy, kam by mohla narazit, takže to vlastně nevadí.

Mongolsko, to je nekonečné holé a prázdné nic. Neexistuje žádný důvod, proč tam jezdit. Až na to, že to NIC je možná nejkrásnější na světě.
Na širých pláních se pasou stáda koní, ovcí, koz a velbloudů, na západě leží Altaj – hory, kde nepotkáte turistu, na jihu Gobi – poušť, kde si můžete lozit po vysokých písečných dunách, na severu jezero, kam vás budou posílat všichni místní, protože se prý jedná o nejkrásnější místo v Mongolsku – rostou tam stromy. Země s nejmenší hustotou obyvatelstva je možná nejsvobodnější zemí planety. Nechte se pozvat k místním do jurty na boortsog. 

A možná přijde i Olgoj Chorchoj!

Více informací

Vyprávět budou Katka Krejčová a Petr Ptáčník Z cesty kolem světa. V letech 2014-2015 spolu podnikli 16 měsíců dlouhou cestu kolem světa a od té doby spolu cestují, kdykoli je to jen možné. Zamilovali si severské země - loni proběhla premiéra jejich úspěšné přednášky Severské treky bez lidí - Aljaška, Kanada, Norsko, Laponsko, a navštívili spolu taky Afriku, Island, Kyrgyzstán a mnoho dalšího. Tentokrát budou vyprávět o výpravě do nejzábavnější a nejsvobodnější země, jakou kdy navštívili.