Předprodej byl ukončen

Ostrava: Japonsko + Havaj
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor / Gastro

Ostrava: Japonsko + Havaj

pátek 7.2.2020 od 18:00
Oriental Lounge, Ostrava

O akci

Jak se během jednoho roku dostat do exotického Japonska a Havaje, o kterých většina lidí jen sní? Přijďte se podívat na příběh cestovatelky Hany Machalové, která vás naučí, že podobné cesty zvládne i běžná peněženka. Podělí se s námi o všechny veselé historky, které se mohou stát jen na cestách, ukáže nám dechberoucí rajská místa ostrovů, soutěsky, tichomořské pláže, jak se prodírala džuglí, zažila ohromující kulturu, viděla historické tajemné stavby a projela se legendárním Shinkansenem.

Degustace japonských čajů

Užijte si akci v prostředí Oriental Lounge, kde můžete zkusit tématické občerstvení v podobě ochutnávky japonských čajů. Degustační menu bude následující:

 

  • Kukicha - čaj stonkový nebo také řapíkatý s obsahem nestejnoměrných lístků. Japonská specialita vytvořená z vytřízených lístků na čaje sencha, gyokuro nebo jako vedlejší produkt při výrobě proslulého práškového čaje matcha. Světlezelený nálev svěží nálev obsahuje méně kofeinu a snoubí se v něm jemně trávová až nasládla chuť a vůně.
  • Gyokuro Superior - čaj pocházející z čajových plantáží v oblasti Uji v Kyotu, starobylém hlavním městě Japonska, kde se těší velké oblibě i dnes. Pro čaje tohoto typu je typické stínění, které má za výsledek podmanivou vůni a plnou nasládlou chuť, která je nazývána pátou chutí, tzv. umami.
  • Gyokuro Pinnacle Fugenji Uji - čaj s vynikajícím aroma a jasně zelenou barvu. Vzhledem k této charakteristice získal tento čaj první místo v National Tea Competition Japan. Tento čaj, který je sklízen vždy ručně, se pěstuje v malé oblasti Fugenji v regionu Uji. V meandrech řeky Kizu v jílovité půdě vyrůstá tato specifická odrůda vyzrálé, hluboké, plné, ale přesto jemné chuti.
  • Sencha Superior - neznámější zástupce japonských čajů. Čajové keře nejsou během svého růstu stíněné a pro čaj je tak vyjma travnatosti typický lehká svíravost. Nálev má díky silným slunečním paprskům jasnou, nažloutle zelenou barvu.

Jako na Havaji v čajovně Oriental Lounge

Připravili jsme pro Vás jedinečný večer v havajské pohodě a japonské přesnosti. Vezměte drahé polovičky, sdílejte přátelům a pojďte se zasnít do dálek, které i ochutnáte. Hana Machalová patří k našim předním cestovatelským motivátorům, je autorkou knihy Do světa cestujte chytře, levně a často (Albatros Média).