Akce byla zrušena

RodičFest
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE

RodičFest

sobota 3.10.2020 od 9:00
Impact Hub, Brno

O akci

Pozvali jsme do Brna inspirativní osobnosti, které mají co říct k aktuálním trendům ve vzdělávání a propojování byznysu, digitálních technologii a volnočasových aktivit. Přijďte s námi strávit sobotu plnou inspirativních přednášek, praktických workshopů a lidí, kteří na vás přenesou radost z poznávání.

Datum: 3. 10. 2020

Čas: 9:00 – 17:30

Místo: Impact Hub Brno, Cyrilská 7, 602 00 Brno 


TĚŠÍ SE NA VÁS PŘEDNÁŠEJÍCÍ:

Tomáš Hruda
Po rodičovské dovolené se naplno věnuje oblasti vzdělávání a projektu Education Republic (www.educationrepublic.cz). Životní a pracovní zkušenosti nasbíral na různých manažerských postech. Z projektového manažera Czechinvestu se vypracoval až na generálního ředitele. Jako ředitel působil na CEITECu v Brně, kde stál u jeho přípravy a spuštění. Na MŠMT působil jako náměstek v oblasti vzdělávání.

Jana Nováčková
Psycholožka a publicistka s letitou praxí v poradenské práci i v psychologickém výzkumu a propagátorka vnitřně řízeného vzdělávání. Autorka či spoluatorka knih “Respektovat a být respektován”, “Mýty ve vzdělávání”. Vystupuje na konferencích, ve svých odborných i populárně naučných textech veřejnosti přibližuje myšlenky týkající se změn ve vzdělávání. V roce 2014 byla uvedena do Auly slávy organizace EDUin za inovace ve vzdělávání.

Jiří Hlavenka
Podnikatel, investor a od roku 2016 i zastupitel Jihomoravského kraje, kde se věnuje tématům informační otevřenosti a vzdělávání. Je jedním ze spoluzakladatelů brněnského vydavatelství Computer Press a investorem Kiwi.com. Publikuje články z oblasti informačních technologií pro širokou veřejnost a trefně glosuje aktuální dění ve společnosti včetně vzdělávání.

Libor Hoření
Dobromuž, podnikatel a inovátor, který umí nápad přenést do reality. Od 17 let provozoval několik internetových firem (online kuchařka Toprecepty.cz, internetový obchod s luxusními potravinami Toppotraviny.cz), nebo investoval do projektu ChlapskaZasilka.cz či Nesnězeno. Dobré zprávy ve společnosti šíří prostřednictvím portálu www.pozitivni-zpravy.cz. V poslední době se věnuje filantropii s charitativním projektem DobroKáva, kdy v pojízdné kavárně neplatíte za prémiovou kávu penězi, ale dobrým skutkem. “Komunita je to nejcennější, co máme… budoucnost neznám, ale bude skvělá”.

Ondřej Kania
Podnikatel a zřizovatel několika středních škol. Inspiraci pro jejich vznik načerpal po studiích v USA, kam odjel studovat poté, když na základní škole bojoval s českým školstvím. Prostřednictvím JK Education nabízí poradenství a zprostředkování studia v oblasti vysoce kvalitních zahraničních středních a vysokých škol v USA, Kanadě a Velké Británii. V roce 2019 byl časopisem Forbes zařazen do žebříčku 30 pod 30 mladých talentů z České republiky a následně do prestižního evropského výběru v oblasti společensky odpovědného podnikání.

Milan Mikin Appel
Bývalý ředitel SVČ Lužánky, ale v duchu hesla “většinu času si hraju nebo učím, byť se tomu říká práce” se stále angažuje v turistickém oddíle, působí jako lektor prázdninové školy Lipnice a předává svoje zkušenosti pedagogům. Je celoživotním zastáncem a propagátorem myšlenky “neustálého hledání”: „Úplně nejzákladnější věc totiž je, že člověk není nikdy hotový. Když přestaneš hledat, tak přichází smrt. Když přestaneš hledat, tak už nic nepřinášíš, tak umíráš, i když žiješ.“

Soňa Parke
První a jediná Češka za volantem na jarní marocké rallye 2020, která tak dlouho akcelerovala startupy v Impact Hubu, až se stala součástí dvou z nich. S oblibou ve společnosti nabourává nastavené vnímání slova práce, protože tvrdí, že v práci dělá jen to, co jí baví, a nemá pracovní hodiny. CFO firmy Replug me, která pomáhá dospělým i dětem najít rovnováhu v digitálním světě. Ve Forsage, technologickém startupu na vzdálený monitoring včelstev, se stará o prodeje, finance a marketing. Od 2019 je také manažerkou Filipa Řeháčka (motocyklový jezdec ve světové sérii MotoGP).

Odpoledne máme pestrou nabídku workshopů, na nichž otevřeme témata, která řeší každý rodič:

 

  • Digitální technologie s rozumem otevře Honza Kršňák z Digiděti
  • Cesty, jak u dětí rozvíjet kreativitu a podnikavost, nám ukáže Veronika Šancová z Prototýpci
  • Jak funguje dětský mozek při učení nám objasní Jana Kozlová
  • V nabídce škol a vzdělávacích směrů se zorientujeme s Tomášem Hrudou z Education Republic
  • Že dětem svědčí možnost řídit své vlastní vzdělávání pochopíme s Gabrielou Ježkovou ze svobodné školy Ježek bez klece
  • Co mohou školy dělat v rozvoji dovedností a návyků dětí potřebných ke zdravému, úspěšnému a udržitelnému životu s Tomem Václavíkem ze Skutečně zdravá škola 
  • A sílu intuitivního hraní zažijeme na vlastní kůži s Honzou Kršňákem z Digiděti


Součástí vstupenky je i chutný catering a prohlídka inspirativního prostoru Impact Hub Brno.

Těšíme se na vás!

Celým dnem nás bude provázet Petr Pouchlý.

Více informací

Festival organizuje Unie rodičů, z.s., která spojuje nadšené rodiče, kteří věří, že smysluplné vzdělávání si zaslouží všechny děti bez ohledu na nadání či sociální původ. Usilujeme o to, aby vzdělávání bylo založeno na přirozené zvídavosti dětí, vnitřní motivaci, radosti z objevování, respektu k individuálním potřebám a aby dávalo smysl hlavně samotným dětem.