Předprodej byl ukončen

Průvodce Saudskou Arábii pro zletilé (Pavel Šíma)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show

Průvodce Saudskou Arábii pro zletilé (Pavel Šíma)

sobota 22.2.2020 od 18:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

"Do Mediny musíte v burce a do Mekky Vás nepustí vůbec. A ženy tu kamenují k smrti. Nebo ne? Tinder je nástrojem na hledání manžela.

Zakázané porno není tabu, trojky se dějí i mimo manželství a za zavřenými dveřmi teče alkohol. Nafta stojí tři kačky a v poušti rostou stromy. Ženy mohou už dva roky řídit auto. A taky jsme jich pět (!) na vlastní oči viděli. Rebelské páry se drží za ruce a policie se už nesmí ptát, jestli je chlápek vaším manželem nebo bratrem. Saudi předhánějí Dubai. V Mecce právě postavili největší hotel světa. Má šest věží a deset tisíc pokojů. Západní kultura plní poslední dva roky rádia, sportovní i hudební haly. Za jediný měsíc potkáte jezdce Dakaru, Andrea Bocelliho, Lionela Messiho i týpka, co nazpíval Despacito.

Saudská Arábie, která nám byla zapovězena, otevřela na podzim svou bránu a snaží se ukázat svou nejlepší tvář. Korunní princ reformuje a libezralizuje nejkonzervativnější muslimskou zemi o sto šest v hektickém závodě o to, jestli dřív diverzifikuje ekonomiku nebo dojde ropa. Jedno je ale jisté: kultura se v příštích deseti letech změní k nepoznání.

Jak se na to dívají samotní Saudi? Či početná skupina ekonomických migrantů z okolních zemí? Přijďte si poslechnout vyprávění o zemi Mohammdově očima zvídavého českého páru, a připravte se tak na vlastní cestu do končin, které byly doposud západnímu světu uzavřeny."

Přednášející:
Pavel Šíma

Více informací

Přednášející: Pavel Šíma