Předprodej byl ukončen

Velký večer velkých Bítovan - degustace vín
FESTIVAL / Gastro

Velký večer velkých Bítovan - degustace vín

pátek 11.9.2020 od 19:00
Chrudimská šatlava, Chrudim

O akci

Degustační večer - Vinařství Bítovany

(vyprodáno, možnost na místě posezení ve třetím sklepě, kde ovšem není slyšet výklad. V případě, že se někdo nedostaví, je možné být v hlavní části sklípku)

Jsme nově vzniklé vinařství na úpatí Železných hor, takřka v samotném středu České Republiky. Při jedné z našich cest na jižní Moravu, jsem se rozhodli, že si ji přeneseme k nám. Ve vinicích a mezi všemi vinohrady jsme se cítili jako doma. V rozhovorech s našimi prarodiči jsme se dozvěděli, že vinařství v naší oblasti, nebylo ojedinělé. Nejen proto jsme se rozhodli tuto tradici obnovit, a v těchto místech jít momentálně tak trochu “proti proudu”.

Tři roky jsme se plně oddali vinařině a procestovali celou republiku, abychom získali zkušenosti a našli si vlastní cestu, jak vyrobit kvalitní víno. Směry ve výrobě vína jsou různé, ale my si zvolili stoprocentní kvalitu. Vína se snažíme vyrábět bez zbytečné chemie (od vinice až po sklep) s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Preferujeme vína suchá, u kterých se lépe projevuje kvalita a nic neskrývají.

Akce se nově koná v pátek 11. září 2020 od 19 hodin.

V předprodeji vyprodáno.

Vstupné na místě 340 Kč, ale pouze do třetího sklepa (kde není slyšet výklad).

Pořadatel