Akce byla zrušena

VÍTÁNÍ JARA - Krausberry, Schodiště, Hromosvod
KONCERT / TANEČNÍ PARTY / Hudba – Rock

VÍTÁNÍ JARA - Krausberry, Schodiště, Hromosvod

pátek 23.4.2021 od 19:00
Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě

O akci

Bude to večírek barevný a plný energie... jako to jaro.
Největší hvězdou budiž pětatřicetiletá pražská bluesrocková stálice kolem jedinečného křiklouna Martina Krause s hity jako Do nebe, Šiksa a Gádžo, Můstek nebo Vlakem na Kolín, vzešlá z legendární hanspaulské hospody Houtyš. Jestli by ještě někdo někdy měl předskakovat Rolling Stones, tak jsou to právě KRAUSBERRY.
Téměř stejně staří praotcové ska SCHODIŠTĚ, dříve Nahoru po schodišti dolů band, dnes nazývají svůj styl s nadsázkou schlager-bigbít a s léty mají blíž... třeba právě ke Krausberry. Martin Doktor Krajíček je další originální a neopakovatelný frontman, Schodiště nestačí slyšet, to se musí vidět. A navíc, nová deska Kupředu (vyšla 1.1.2020) zatím sklízí ovoce v podobě ovací. Povedla se, je nejsvižnější a nejsyrovější v dějinách kapely!
Dnes pětadvacetiletá folk-rockový HROMOSVOD založil Ondřej Fencl na základní škole a dodnes je jeho srdcem, tahounem, tvůrcem a frontmanem. Současná sestava je nabitá špičkovými muzikanty, kteří zahrají... písničky. Už ne moc folkové, už se hnulo kormidlem do jinších vod. Je to silné, svižné, někdy teskné, ale neufňukané. A hlavně zhusta nové, protože zjara vychází po pěti letech páté studiové album Na kraji nebe.
JEŠTĚ VÁHÁTE?

Vystupující

Krausberry (CZ) – web Schodiště (CZ) – web

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení