Předprodej byl ukončen

Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii(Patrik Balcar)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj / Děti / Sport / Stand-up / Talk show

Autem Jižní Amerikou od Kolumbie po Patagonii(Patrik Balcar)

pondělí 20.4.2020 od 20:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

V létě 2019 jsem s kamarádem přiletěl do Medellinu v Kolumbii, měli jsme před sebou půl roku cestování v Jižní Americe. Zvítězil v první chvíli trochu bláznivý nápad koupit si auto, vzhledem k vysokým cenám jsme vybrali Renault Megane, nic moc na přejezdy hor a nezpevněné cesty, kterých nás čekaly mraky. Vyjeli jsme pak z města Pabla Escobara a zjistili, že to nebude tak jednoduché.

Auto se většinu času přehřívalo, takže jsme museli topit o to více, o co tepleji bylo. Zároveň mělo problémy na mnoha z jihoamerických silnic. Naše cesta nás zavedla Z Kolumbie do Ekvádoru a dále do Peru, Bolívie, Chile, Argentiny. Mnohokrát jsme píchli, několikrát řešili vážné opravy, uvízli na ostrově Chiloe v Chile, kde protestující proti vládě zablokovali jediný most, dojeli do nejjižnějšího města světa, projeli jednoproudové silnice s šílenými srázy, mnohokrát se vraceli, protože naše auto prostě nemohlo přejet kameny a kusy skal, několikrát vyjeli do 5000 metrů a vylezli na sopku Chimborazo (6263m).

Na nejjižnějším bodu jsme se pak otočili a dojeli Argentinou na sever země, kde jsme chtěli auto prodat, to ale nešlo, tak jsme dojeli přes Buenos Aires, Uruguay a vodopády Iguazu do Paraguaye, ale ani tam nešlo naše auto legálně prodat. Nakonec jsme tedy byli nuceni dojet zpět do Kolumbie a tam jsme se již Megane zbavili. Konečný součet ujetých kilometrů se zastavil na 37 000.

Více informací

Přednášející: Patrik Balcar

Další akce pořadatele

Tři roky v Saúdské Arábii (Lukáš Synek) - 8.11.2020 od 18:00, Kavárna dobrodruha, Praha