Akce byla zrušena

Zima v Ladakhu, léto ve Spiti (Vojta Lokša)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show

Zima v Ladakhu, léto ve Spiti (Vojta Lokša)

pondělí 30.3.2020 od 20:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

"Spiti a Ladakh - dva izolované světy v nejsevernějším cípu Indie.

 

Odlehlé tibetské údolí Spiti se rozléhá ve výšce přes 4000 metrů a dlouhá prašná cesta od návštěvy mnoho lidí zcela odradí. Ti, kteří dorazí až sem, budou odměněni úžasnými horskými výhledy, úsměvy tibetských mnichů a snad nejkrásnější noční hvězdnou oblohou na světě. Navštívíme prastaré kláštery a povyprávíme si o tom, jaké je to vařit s mnichy tradiční pokrmy anebo s nimi třeba vyjet na piknik.

 

Horské království Ladakh, proslulé rozlehlými pláněmi, mohutnými kláštery pod himálajskými štíty a blankytnými jezery v létě navštíví tisíce turistů. A právě proto se sem podíváme v zimě. Kruté himálajské mrazy vyženou místní lidi do kamenných domků s kamínky, ve kterých pomalu doutnají jačí bobky, a krása přírody vyplouvá na povrch ve své nejčistší a zároveň nejdrsnější formě - zcela bez lidí. Uvidíme pětitisícové průsmyky, sedmitisícové štíty i písečnou poušť - a to vše bez jediného turisty.

 

Vyprávět bude Vojta Lokša - profesionální průvodce po Asii"

Více informací

Přednášející: Vojtěch Lokša