Předprodej byl ukončen

Na Jednom Břehu / 18th world music festival
FESTIVAL / KONCERT / PŘEHLÍDKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Gastro / Hudba – Blues, Elektronika, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic / Děti / Tanec / Umění

Na Jednom Břehu / 18th world music festival

sobota 30.5.2020 od 15:00
Letní kino Širák, Hradec Králové

O akci

Poslední květnovou sobotu vyvrcholí kultovní Festival NA JEDNOM BŘEHU opět v Letním kině Širák hudební a gurmánskou slavností na Orlickém nábřeží. Téma letošního ročníku WOMEN IN WORLD MUSIC / ŽENY V UMĚNÍ chce vzdát hold výjimečným ženám evropské hudební scény.

Slavnostní zahájení festivalu bude patřit česko-slovenské hudební fúzi. Aneta Langerová a slovenští Korben Dallas právě dokončují první společné studiové album a v Hradci nabídnou ochutnávku tohoto spojení. U charismatického zpěváka a lídra kapely Korben Dallas Juraje Benetina i vyzrálé Anety Langerové se jedná o zcela novou polohu, než na kterou jsou u nich fanoušci zvyklí. V programu zazáří mladá autorka a zpěvačka Lilli Among Clouds. Studentka politologie Elisabeth Brüchner z německého Würzburgu původně na hudební kariéru nepomýšlela. Na mezinárodní scénu ji vyzdvihlo debutové album Aerila Perspective s velkoformátovým zvukem, vlastními texty a aranžemi, ale především nevšedním hlasem srovnávaným s Tori Amos či Lanou Del Rey. „Songwriterka za klavírem“ se vydala koncertovat na SXSW Festival v americkém Texasu a dnes vystupuje na festivalech pro desetitisícové publikum. České publikum ji mohlo poprvé spatřit na předloňských Colours v Ostravě. Poprvé do Hradce Králové přijíždí vášnivé folkrockové trio BASKERY ze Stockholmu. Tři zpěvačky a instrumentalistky Greta, Stella a Sunniva Bondennson jsou sestry a hudební vlohy zdědily po svém otci. Tahle „švédská trojka“ propojuje vlastní hudební rebélii s tradičním americkým blues a rockovým nasazením, což v jejich provedení působí víc jako „punkový hudební incest“ než nějaké rodinné muzicírování. Zahraniční sekci doplní izraelská multiinstrumentalistka Liron Meyuhas. Narodila se a vyrůstala v Jeruzalémě, působila v mnoha hudebních projektech po celém světě. Vyniká hrou na hang drum, cajon, kalabas, latinské perkuse a spojuje vlivy severoafrické hudby s jazzem. Závěr festivalu bude patřit patronce letošního ročníku, autorce a zpěvačce Lence Dusilové. Šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl není zvyklá stagnovat a opakovat se. Je mimořádným úkazem na české hudební scéně. Její sólové vystoupení na vlnách imaginace, hudebních obrazů a koláží podpoří audiovizuální projekce VJ Aeldryna, se kterým spolupracovala na projektu Monument/um.

Součástí festivalu bude opět celodenní Art & Food festival s hudební buskingovou scénou na Orlickém nábřeží, vydařený počin z loňského roku ve spolupráci s Agenturou Butterfly. I přes nepřízeň kulturní komise města HK vzkazují organizátoři hradeckému publiku: „Nevzdáváme se! S vámi to má smysl!“ a srdečně zvou na setkání v Letním kině Širák v sobotu 30. května 2020.

Zvýhodněný předprodej na měsíc březen 350,- Kč.

Vystupující

Aneta Langerová (CZ) – web / web Korben Dallas (SK) – web Baskery (SE) – web Lilli Among Clouds (DE) – web Liron Meyuhas (IL) – web Lenka Dusilová (CZ) – web / web

Více informací

 Více informací na www.najednombrehu.cz 

Další akce s vystupujícími

Slunovrat 2024 - 20. června od 17:00 – 22.6., náměstí Osvoboditelů, Opava

Lenka Dusilová sólo - 21. června od 18:00, Pivovar Volt, Jablonec nad Nisou

Zrní, Korben Dallas - 21. června od 19:00, Piazzetta Automatické Mlýny, Pardubice

Šternberský kopec 2024 - 20. července od 13:00, U sportovní haly Ecce Homo, Šternberk

Čechomor a Aneta Langerová na zámku v Česticích - 23. srpna od 17:00, Zámek, Čestice