Předprodej byl ukončen

Online: Expedice Manáslu 2011 (8163 m) / Honza Trávníček
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / Cestování / Outdoor / Sport / Stand-up / Talk show

Online: Expedice Manáslu 2011 (8163 m) / Honza Trávníček

pondělí 1.6.2020 od 20:30
Expediční klubovna, Brno

O akci

Přinášíme další ze série online přednášek na záchranu Expediční klubovny i na podporu přednášejících. A tentokrát jsme opět pozvali Honzu Trávníčka, který u nás sklidil velký úspěch s přednáškami i online vysíláním. Dokonce jsme se domluvili na celé sérii přednášek, které najdete vypsané na našem SMS ticketu.

Přednáška bude probíhat opět přes Zoom, každý od nás po zakoupení vstupenky mailem obdrží pozvánku k účasti (rozesíláme odpoledne před akcí). Honzu uvidíte přes kameru, můžete chatovat i ptát se na dotazy. Skoro jako přímo v Klubovně :)

A kdo by měl při přednášce žízeň, může si u nás na Jezuitské 6/1 vyzvednout pivko s sebou nebo si ho nechat přivézt až domů (po Brně rozvážíme od 200,-).

---

Po návratu z pakistánského Gashe jsem neplánoval další vejlet na „osmu“. Jenže víte jak to je, chvíli vám to vydrží a pak vás začnou svrbět paty či jak se to říká. Nejdříve jsem si však musel nechat doopravit urvaný přední křížový vaz, což se mi podařilo při sestupu z vrcholu v roce 2009. Byl jsem dítě štěstěny a 300 m dlouhý pád v kotrmelcích přežil. Vazy a nějaké další pohmožděniny byly vlastně maličkost.

Po operaci, když jsem se dával do kupy, jsme se potkali s mým dlouholetým kamarádem ze Stříbra Honzou Krabcem a slovo dalo slovo a domluvili jsme se na dalším výletu, tentokrát do Nepálu. Tam jsem sice již byl, ale trek kolem Manaslu jsem ještě neabsolvoval. Oni ty osmitisícové vrcholy jsou pro mně (a vždy i budou) jenom takovou třešničkou na dortu při té cestě k nim. Ta je spojená s cestovatelským poznáváním krajiny, kultury a lidí.

Spojily jsme tedy naše síly – já dal do kupy kluky z „GASHE“ – technika a lezce Kubu Vaňka a skoro horského vůdce Davida Knilla plus se k nám připojil pohodář Miloš Pintíř, aby si vyzkoušel „turistiku“ ve vysokých horách… Honza zkompletoval zbytek lidí (Pavel Jaroš ze Stříbra, Ondřej Hašek) a domluvil vše potřebné na místě.

Parta docela veliká, tudíž spousta legrace. Na kopci mnoho sněhu. Na vrcholu společně s plzeňákem Kubou Vaňkem. Další společný akce se již nedožil. I jemu byl osudný rok 2013, kdy s Petrem Macholdem zmizeli ve stěně Baruntse.

Nic jednoduchého to nebylo, protože nám stany neustále zasypávaly tuny nového sněhu. Nicméně se mi neustále dařilo posouvat výš a výš můj osobní výškový rekord v kouření dýmky :-)

No a tak nějak to dopadlo, že jsme se dne 29. 4. 2012 s Kubou Vaňkem a s iránskou a korejskou expedicí ocitli na vrcholu Manaslu. Tedy spíše asi (před)vrcholu. To je však na delší povídání, na které jistě bude čas na přednášce.

Důležité je, že jsme se bezpečně po cca 19 hodinách dostali zpět do relativního bezpečí 4. výškového tábora (v cca 7200 m) A druhý den v již větším bezpečí základního tábora.

Cena 30-350,- podle toho, jak kdo chce a může přispět!