Předprodej byl ukončen

Příběhy vietnamské kuchyně
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Příběhy vietnamské kuchyně

čtvrtek 17.9.2020 od 17:30
Oriental Lounge, Ostrava

O akci

Pokud nejste turisty, kteří si jen odškrtávají v diářích, jakou další zemi „udělali“, ale máte duši skutečného cestovatele-objevitele, bude se vám přednáška „Příběhy vietnamské kuchyně“ líbit. 

 

Vietnam - příběhy vietnamské kuchyně

Projdeme se trhy a tržnicemi, nakoukneme do tradičních domů a kuchyní v horách severního Vietnamu, zastavíme se u rybářů ve středním Vietnamu a dojedeme až na jih do delty Mekongu na plouvoucí trhy. Probereme fenomény rýže, vietnamské kávy „cafe phin“ a lotosového čaje, čerstvého piva „bia hoi“, tradiční výroby jídelních hůlek, rýžového papíru, nudlí, rybí omáčky, stolování v rodinách, street food, „ptačí kavárny“… i pro nás tolik kontroverzní téma konzumace psího masa.

Na závěr je připraven bonus ve formě receptů na originální nesmažené „letní vietnamské závitky“ a osvěžující salát, které vás okouzlí svou autentičností a jednoduchostí a kvůli kterým se k vám vaše návštěvy budou chtít stále vracet.

Co vás čeká v bodech

  • Jak si připravit „Fresh Vietnamese Summer Rolls“
  • Jak se připravuje tradiční vietnamská káva „Café Phin“
  • Součástí bude také zábavný minikurz používání jídelních hůlek – historie, výroba, rozdíly v asijských zemích a společenská pravidla.

K tomu všemu vám nabídneme k ochutnání několik vietnamských čajů!

  • Neochucený zelený z hor severního Vietnamu.
  • Lotosový zelený čaj.
  • Jasmínový zelený čaj.

Bude to Vietnamský večer se vším všudy!

O autorce přednášky

Přednášející se dlouhodobě věnuje studiu asijských kultur a gastronomie. Podnikla opakovaně řadu pracovních i soukromých cest do Japonska, Číny, Hongkongu, Jižní Koreje, Thajska, Indonésie a Vietnamu. Při svých cestách se zaměřuje na gastronomii, absolvuje kuchařské kurzy a vyhledává tradiční řemesla. Podílí se na odborných korekturách kulinářských knih a je specialistkou na multikulturní vzdělávání v asijských společnostech.

Čajovna Oriental Lounge

Telefon: +420 777 788 872

E-mail: lounge@oriental.cz

Webové stránky: www.oriental-lounge.cz

Facebook: www.facebook.com/Orientalounge