Akce byla zrušena

Koncert Nezmaři
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Koncert Nezmaři

středa 21.10.2020 od 18:00
Dělnický dům, Kamenné Žehrovice

O akci

Středa 21.10.2020 od 18:00 - Dělnický dům - Kamenné Žehrovice

koncert legendární folkové skupiny Nezmaři je na volné nečíslované sezení v krásně zrekonstruovaném sále "Dělňáku" v kamenných Žehrovicích.

Nezmaři

Folková skupina NEZMAŘI byla založena počátkem roku 1978 čtyřmi ,,otci zakladateli“ Pavlem Zajícem, Zdeňkem Hejkrlíkem, Zdeňkem Svobodou a Lubošem Hrdličkou, původně  jako scénická kapela Divadla dramatických textů s půvabnou zkratkou DDT, působícím pod ochrannými křídly Jihočeského divadla.

NEZMAŘI se však brzy osamostatnili a začali se zúčastňovat různých přehlídek, vesměs úspěšně.

První dva roky života kapely byly obdobím personálních změn z důvodů studijních, rodinných i jiných, naštěstí nikoliv osobních. Obsazení se usadilo na pánské trojici ZAJÍC, DRENGUBÁK a HLAVÁČ,.kterou zpočátku doplňoval JARDA MATĚJŮ a  řada poměrně rychle se střídajících zpěvaček, z nichž poslední -ŠÁRKA BENETKOVÁ- přišla do kapely v roce 1990. Na několik let rozšířila skupinu ještě PAVLÍNA JÍŠOVÁ, ale od roku 2002 působí NEZMAŘI v nezměněném složení  PAVEL ZAJÍC, PAVEL DRENGUBÁK, TONDA HLAVÁČ a ŠÁRKA BENETKOVÁ,

V devadesátých se skupina zprofesionalizovala a postupem let se stala jednou z funkčně nejstarších kapel české folkové scény.

Jejich tvorba se posunula od převzatých skladeb světových folkových celebrit, opatřených vlastními texty, až k téměř výhradně vlastní produkci písniček, doplněných tu a tam příspěvky spřátelených hudebníků a textařů.

NEZMAŘI jsou v kolektivu oblíbení a při významných výročích zodpovědně vyvěšují vlajky a zdobí okna.

Skupina NEZMAŘI je charakteristická vícehlasým vokálem s doprovodem akustických nástrojů. Její repertoár tvoří převážně vlastní písně ale i světová folková klasika. Každoročně odehrají přes sto koncertních vystoupení po celé ČR a Slovensku. Mají stálé publikum ve všech větších městech republiky. Za léta aktivního koncertování posbírali všechna ocenění, která se v tomto žánru udělují. Kromě plzeňských Port jsou také držiteli dvou Zlatých klíčů. Tato prestižní cena se uděluje  pro nejlepší skupinu roku v kategorii Folk&Country. Na svém kontě mají 13 samostatných CD a DVD Nezmaři 30 let.

V současné sestavě jezdí s koncertním programem, ve kterém zazní i písničky z jejich posledního CD Kdo si zpívá má do ráje blíž . Posluchači si tak s nimi mohou  během jednoho koncertu  zazpívat písničky ze všech období kapely od historie až po současnost.

Na programu mají také vánoční repertoár složený ze známých i méně známých koled a vánočních písní.

Tím, že kapela používá pouze akustické nástroje a patří mezi nejlepší vokální skupiny u nás, je schopna ve vhodných prostorách (kostely, kaple apod.) zahrát i čistě akustický koncert.

Občas vystupuje i ve společném koncertním programu spolu s legendou moderní trampské písně MIKI RYVOLOU a s mimořádným projektem Nezmaři a Jihočeská filharmonie. Počet těchto koncertů je omezený.

Vystupující

Nezmaři (CZ) – web

Více informací

https://www.nezmari.cz/ 

https://www.kamennezehrovice.cz/

Napsali o skupině Nezmaři

"Nejvytrvalejší stálice českobudějovické folkové líhně a neustálý kandidát na neoficiální prvenství ve sborovém folkovém zpěvu. Dohromady jim to vždy ladí báječně."

            JIŘÍ ČERNÝ hudební kritik (buklet CD Barvy českého folku)

"Při poslechu Nezmarů jsem pak zažíval mrazení i lechtání a vychutnával dokonalý zpěv, při němž se nikdo nevozí na hřbetu písniček aby byl vidět on sám.Tohle cédéčko budete na konci obracet a zkoušet ,není-li ještě něco na druhé straně ."

            Dr.JIŘÍ TICHOTA- kapelník Spirituál Kvintetu (recenze CD Nezmaři 95)

" Oni nezblbli, nenechali se semlít mlýny komerce, zůstali stejní.Téhle studánce můžete věřit.Ochutnejte"

            MIKI RYVOLA -legenda moderní trampské písně.

Nezmaři – diskografie

Nezmaři-…a něco navíc (1988 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…Zvláštní rána (1992 FT Rekords)

Nezmaři-…15 let live (1993 Monitor)

Nezmaři-…95 (1995 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…a filh.orchestr (1996 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…Dávno se známe (1997 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…Rozinky (1998 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…Přej a bude ti přáno (2000 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…a Miki Ryvola (2002 Ji-Ho-music)

Nezmaři-…25 let-live (2003 JIM-Art)

Nezmaři-…než tóny doznějí (2004 JIM-Art)

Nezmaři-…Kdo si zpívá má do ráje blíž (2007 JIM-Art)

Nezmaři a Jihočeská filharmonie (2009 JIM-Art