Předprodej byl ukončen

ONLINE: Chamonix a Tour du Mont Blanc (David Hainall)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

ONLINE: Chamonix a Tour du Mont Blanc (David Hainall)

sobota 13.3.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

O akci

Zakupte si jednu vstupenku na celý březen: https://www.smsticket.cz/vstupenky/24232
===

Mont Blanc, Monte Bianco nebo chcete-li Monarcha, je vskutku ojedinělou a právem opěvovanou horou ležící v oblasti Savojských Alp na pomezí Francie a Itálie. Hory a horská údolí skýtají nevídané možnosti sportovního vyžití. Na své si přijdou vysokohorští turisté, horolezci, cyklisté i rodiny s dětmi.

Přednáška je zaměřena na poznání celého masívu Mont Blancu a možnosti turistiky, horolezectví a dalších sportovních aktivit. S batohem na zádech ujdeme téměř 160 km po legendární „Tour du Mont Blanc“, vysokohorské trase obcházející po území Francie, Itálie a Švýcarska celý masiv Mont Blancu.

Vydejte se s námi na unikátní putování po turistických stezkách v okolí horského letoviska Chamonix, z nichž všechny poskytují unikátní výhledy na Mont Blanc a nespočet dalších horských velikánů, v jejichž stěnách se psala historie moderního alpinismu. Mezi naše hlavní cíle bude patřit vyhlídkový vrchol Aig. Du Midi (3842 m), ledovec Mer de Glace s vyhlášenou ledovou jeskyní, přehrada Lac de Emosson ve Švýcarsku s vyhlášeným historickým úzkolejným vyhlídkovým vláčkem a otisky stop dinosaurů, oblast ledovce Le Tour, jezero Lac Blanc i nedostižná vyhlídka z Le Brevent. Projedeme se i zubačkou Tramvay du Mont Blanc nebo vystoupíme na vyhlídkový hřeben nad městečkem Les Contamines. V závěru povídání se podíváme i na vrchol Mt. Blancu.

===
KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítá cestovatel a průvodce David Hainall
===
MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, zašleme vám odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“

Více informací

 

===

PARTNER ONLINE FESTIVALU je LOAP - česká značka sportovního oblečení a outdoorového vybavení, která nabízí všem účastníkům přednášek 15% slevu při nákupu na eshopu www.loap.cz. Sleva je platná do 30.6.2021

 

Pořadatel

KOLEM SVĚTA production, s.r.o.