Předprodej byl ukončen

ONLINE: Výstup na Matterhorn (Miky Škoda)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

ONLINE: Výstup na Matterhorn (Miky Škoda)

středa 14.4.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

O akci

Matterhorn: co mi výstup na třetí pokus řekl o strachu?

Nepřicházím kázat o precizních horolezeckých strategiích ani vykládat pseudomoudra o překonávání sebe sama, koneckonců ani nemám sbírku tip ťop fotek. Chci se ale podělit o svůj příběh jako někdo, kdo je hrdý, že se z vrcholu Matterhornu vrátil zpět domů po svých. A zároveň jako někdo, koho tahle pyramidová hora provázela celý dospělý život a má pro něj mnohem symboličtější význam, než jenom nadmořskou výšku a odškrtnutou horolezeckou maturitu. 

Nebyla to zdaleka moje první zkušenost s přesvědčením, že se nemusím vrátit. Vnímám ale, že díky životním zkušenostem a intenzitě, s jakou tenhle pocit provázel celý výstup, mě tahle cesta zasáhla nejvíc do hloubky ze všech. Zkušenost z výstupu z letošního září natolik prostoupila různými částmi mého života, že je dost složité pojmout to do stručné anotace, která by nezněla přehnaně pateticky - přitom jsme koneckonců skoro celou cestu vtipkovali o nesmyslech, když už nic jiného nezbývalo. Tak si mě radši přijďte poslechnout. Těším se, až se s vámi o tenhle příběh podělím.

Miky Škoda

Zakladatel X-Challenge, LeapMakers a v minulosti například i LowCost Race. Svými aktivitami pomáhá hledat a upevňovat pozici Česka ve světě. Pomáhá sdružovat to nejlepší z českých inovací a firem v rámci Startup Disrupt a podílí se na popularizaci vesmírného výzkumu v Czech Space Education. Původně fyzioterapeut a pedagog, který projel přes 40 zemí a zdolal několik čtyřtisícovek dnes čerpá ze zkušeností jak z podnikání, tak ze skautu a z cestování po světě i napříč českým společenským spektrem jako autor několika edukativních pořadů. Své zkušenosti například předává v rámci podnikatelské vzdělávací sítě Red Button EDU, při vedení kurzu základů podnikání Podnikni to! na Univerzitě Pardubice a ve své knize Můžeš (po)dělat cokoli.

===
KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítá Miky Škoda

===

Pokud vás online přednášky těší, zde je permanentka na celý měsíc:
https://www.smsticket.cz/vstupenky/24261

===

MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, zašleme vám odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“

Pořadatel

KOLEM SVĚTA production, s.r.o.