Předprodej byl ukončen

ONLINE: Botswana - tradice, příroda a životní styl
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

ONLINE: Botswana - tradice, příroda a životní styl

čtvrtek 8.4.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

O akci

O Botswaně

Ať už se Botswana jakkoliv snaží dohnat moderní svět, intenzivně vás vtáhne do svých tradic a prostého životního stylu. Nejvíce tradicemi ověnčenou událostí je bezesporu svatba, zajdeme na jednu, dvě, tři. Proložíme to cestou na farmu dobytku, jehož počet je i dnes ukazatelem bohatství majitele.

Vydáme se i do menších národních parků jako jsou Khama Rhino Sanctuary u Serowe a Mokolodi u hlavního města Gaborone. Pokocháme se výhledy z Kgale hill. Projedeme se po solné pánvi Makgadikgadi nebo si odskočíme k Viktoriiným vodopádům do Zimbabwe. Také vám popovídám o tom, co očekávat na cestách v subsaharské Africe, ať už do země zamíříte s dětmi nebo bez nich.

O AUTOROVI: Lucie Maswabi Lorková

Na vysoké škole jsem se seznámila s Bokangem z Botswany, který do Česka přijel vystudovat medicínu. Tenkrát  moje chabá angličtina a jeho nedostatečná čeština a naše odlišné životní styly nám dovolili být skoro po celou dobu doktorátu pouze kolegové, až při psaní mé dizertačky se vše změnilo a s tím i naše jazyková vybavenost. Celé to mělo zásadní háček a to odstěhování se do Botswany, kam se chtěl Bokang po dlouhých 14 letech vrátit, a kam jsem upřímně nechtěla.

Nakonec jsme v lednu 2018 sbalili všechny naše věci a poslali je na černý kontinent. O měsíc později jsme tam i my s malými dětmi (2 a 0,5 r) dorazili. Manžel nastoupil jako lékař do nemocnice v Maunu, kam ho poslala vláda. Byli jsme tak 1000 km od vesnice Gabane, které měla být mým novým domovem. Prvním rokem v Botswaně se mi postupně zbořil můj starý svět a jako introvertní extrovert jsem měla neustále kulturní šoky :-). O rok později začal Bokang pracovat na Botswanské univerzitě v hlavním městě jako vědecký pracovník a především jako vysokoškolský učitel. Zatímco já se starám o blaho našeho půlročního syna, fotím do projektu Week of Life a tajně doufám, že i já dostanu příležitost přispět k rozvoji začínající vědy v Botswaně.

===
KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítá Lucie Maswabi Lorková

===

Pokud vás online přednášky těší, zde je permanentka na celý měsíc:
https://www.smsticket.cz/vstupenky/24261

===

MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, zašleme vám odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“

Pořadatel

KOLEM SVĚTA production, s.r.o.