Předprodej byl ukončen

ONLINE: Ostrovy JV Asie - dobrodružství s dětmi (M.Řeháková)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

ONLINE: Ostrovy JV Asie - dobrodružství s dětmi (M.Řeháková)

pátek 23.4.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

O akci

Jihovýchodní Asie je oblast, kterou jsem si zamilovala. Podíváme se společně na několik ostrovů v několika zemích, které jsem měla tu čest poznat, na některých i poměrně dlouho žít.

Jako první zavítáme na Bali. Bali je nádherný ostrov lákající na svoji bohatou kulturu, náboženský a duchovní život, ale i skvělé potápění, skvělé pláže a nádherné památky. Je to ostrov nesmírně populární a pro cestovatele velmi přívětivý. Navštívili jsme kulturní centrum Ubud, opičí les i královský palác, sloní jeskyni i zázračné prameny a sledovali nádherné balijské tance. Prožili jsme i oslavy balijského nového roku a užili si procházky místními vesničkami a rýžovými políčky. Bali je ostrov velice přátelský a přívětivý, proto jsem se nebála ho zvolit jako destinaci, kam je možné vyrazit i s rok a půl starým batoletem. Tak jako Bali nabízí bohatou kulturu, sousední ostrov Sulawesi je zase rájem pro milovníky přírody. Národní park Tangkoko na severu ostrova je domovem vzácných makaků chocholatých nebo mých oblíbených nártounů, i když jiného druhu, než kterým se věnuji v rámci ochranářského Projektu Tarsius na Filipínách. I s malým synkem jsme mohli prozkoumávat tropickou džungli. Na pár dní jsme zavítali i na ostrůvek Bunaken, nabízející bohatý podmořský život ostrůvku.
Zemí, která se mi stala doslova osudovou a stala se mým druhým (nebo třetím) domovem, jsou Filipíny. Filipíny čítají 7107 ostrovů a co je na nich obzvlášť unikátní, je jejich přírodní bohatství. My už jsme za těch pár let měli možnost navštívit 8 z nich. Ostrovy Bohol a Dinagat, kde působím v rámci ochranářského Projektu Tarsius, jsou pomalu mým druhým domovem. Projela jsem ale i další ostrovy a se svými dvěma dětmi, které mě doprovázejí i při mém výzkumu v pralese, dokonce 8 z nich. Siquijor, proslulý svými šamany, kteří dovedou nejen léčit, ale ovládají i černou magii či Negros a Apo se svým úžasným podmořským životem. V pralesích a jeskyních v horách ostrova Luzon se skrývá také tajemství lidské historie – fascinující mumie i visící rakve a nádherné rýžové terasy.

Řeč bude i o tom, jak se dá skloubit práce zooložky, vedoucí projektu Tarsius, s cestováním s malými dětmi.

Jako poslední Vás vezmu na Srí Lanku, perla Indického oceánu, ostrov, který jsem si zamilovala.

Nabízí úžasnou přírodu, pláže, ale také úchvatnou kulturu a přátelské lidi. Na Srí Lance si přijde na své pohodlný turista i dobrodruh. S mými malými dětmi jsme ji procestovaly po vlastní ose, poněkud dobrodružně a s nevšedními zážitky.

Jako zooložku mě nejvíce zajímá právě příroda a Srí Lanka má opravdu co nabídnout – projeli jsme národní parky Uda Wallawe, Udawatakelle, Yalla, Bundala, Horton Plains, Galwayas Land, kde jsme v němém úžasu pozorovali divoká zvířata, hlavně majestátní slony, ale i levharty, opice a spoustu ptactva. Vyjeli jsme také za velrybami a delfíny. Spali na pláži, kde želvy kladou svá vejce a pár dní pomáhali místním ochranářům.

Během mé přednášky se přeneseme na nejvýznamnější budhistická poutní místa – Chrám Budhova zubu a posvátný strom Bódhi ve městě Anuradhapura. Budeme obdivovat skalní chrám Dambulla nebo lví skálu Sigiriya.

Zavítáme i na čajové plantáže a horské vodopády.

Pokud milujete nezávislé, trochu dobrodružné cestování a hlavně poznávání přírodních krás, pojďte se přesvědčit, že toto vše nemusí skončit s narozením dětí. Z mých dvou synů se stali skvělí parťáci a spolu už jsme procestovali 12 ostrovů úžasné jihovýchodní Asie.

Více informací

===

KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítá cestovatelka a zooložka Milada Řeháková

===

Pokud vás online přednášky těší, zde je permanentka na celý měsíc: https://www.smsticket.cz/vstupenky/24261

===

MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, zašleme vám odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“

===

PARTNER ONLINE FESTIVALU KOLEM SVĚTA je LOAP - česká značka sportovního oblečení a outdoorového vybavení, která nabízí všem účastníkům přednášek 15% slevu při nákupu na eshopu www.loap.cz. Sleva je platná do 30.6.2021

Další akce pořadatele

FESTIVAL KOLEM SVĚTA 2024 - 23. listopadu od 10:00 – 24.11., Clarion Congress Hotel Prague, Praha

Pořadatel

KOLEM SVĚTA production, s.r.o.