Předprodej byl ukončen

Webinář: Středověká justice a katovské řemeslo
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Středověká justice a katovské řemeslo

středa 21.4.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Byla středověká spravedlnost slepá? Jak se v minulosti trestaly hrdelní zločiny? Co znamenalo právo meče a jakými způsoby se uplatňovalo útrpné právo? Proč lidi fascinovaly popravy a jaké pověry se spájely s popravišti? Přednáška, v níž budou padat hlavy! Poznejte tajemné životy středověkých arbitrů smrti ve webináři známé historičky a etnoložky Kataríny Nádaské. Spolu si přiblížíme, jak vzniklo povolání kata, jakou úlohu mělo pro chod dobové společnosti a jak ta na něj nahlížela, jaké magické síly se mu připisovaly a dozvíme se také, zda byl kat jen místní sadista, nebo se pod pověstnou kapucí skrýval vzdělaný profesionál s empatií vůči svým obětem.

 

Mgr. Katarína Nádaská, PhD.

je oceňovaná slovenská etnoložka a historička, která se specializuje na náboženskou etnologii, etnomedicínu, magii a démonologii, středoevropské kontexty lidové kultury a vizuální antropologii. Vystudovala obor etnologie – historie na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Pracovala nejen na své alma mater, ale i na dalších univerzitách. Absolvovala vícero vědeckých stáží na evropských univerzitách, pracovala jako kurátorka a literární historička v Muzeu města Bratislavy i jako odborná vědecká pracovnice v Divadelním ústavu v Bratislavě. V současnosti působí jako odborná pracovnice v samosprávě, věnuje se historickému poradenství pro oblast masmédií a filmu, přednáší na vícero univerzitách na Slovensku i v zahraničí. Je autorkou vícera monografií, vědeckých studií a popularizačních článků, a také je spoluautorkou etnologických filmových dokumentů.   

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj                  telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické        vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes  který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání  akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen        poslouchat.  
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve          vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovede na často kladené otázky nájdete tu