Předprodej byl ukončen

Webinář: Fascinující svět vážek
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Fascinující svět vážek

úterý 20.4.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Komáři štípou, vosy píchají a mouchy jsou otravné. Na vážkách je však něco magické. Kromě toho, že jsou to barevná, velká, snadno rozpoznatelná a zkrátka přitažlivá stvoření, jsou vážky s trochou nadsázky mimořádně úspěšným „konstrukčním řešením“ způsobu, jak zůstat sám sebou a navíc prosperovat v něčem tak proměnlivém, provázáném, nejistém a jedinečném jako je život na planetě Zemi. Ve víceméně nezměněné podobě oživují břehy a dna všech typů sladkých vod bezmála 300 milionů let. A protože také v duchu ekologie svou přítomností odrážejí změny v krajině, stávají se pro nás tvory, díky kterým můžeme takové změny spolehlivě odečítat. Jak ale takové vážky žijí a jaké další zajímavosti skrývají? Našli bychom je i na našem území a kde bychom mohli hledat jejich jednotlivé druhy? Co říká přítomnost vážek o charakteru krajiny? Jak chránit tento v ekologii klíčový druh a jak ho humánně dokumentovat? Objevte jedinečné kouzlo vážek v knize i v přírodě s popředním odonatologem, ekologem a zpěvákem, Danem Bártou! Ten nás ve své online přednášce přenese do fascinujícího mikrokosmu vážek, přiblíží nám svůj výzkum, díky němuž prošel téměř každý kontinent světa a svým nadšením v nás probudí skrytou vášeň pro ochranu a zachování diverzity tohoto jedinečného hmyzu.

 

Dan Bárta 

je zpěvák, textař, fotograf a odonatolog (entomolog se specializací na vážky). Své studium na Ostravské univerzitě před pár lety úspěšně uzavřel prací Vážky Guaynského amazonského parku ve Francouzské Guyaně, z čehož jasně plyne, co dělá, když zrovna nezpívá nebo nepíše texty. Je spoluautorem monografie Vážky České Republiky, jeho velkoformátové fotografie visely v mnoha výstavních prostorech a ozdobily obrazové přílohy nejedné z knih o vážkách či přírodě. Podílel se na vzniku aplikace Lovec vážek CZ / Dragonfly Hunter CZ, která pomáhá určovat a mapovat vážky přímo v terénu i laikům a nadšencům. S výjimkou Antarktidy navštívil všechny kontinenty za účelem zkoumat a fotografovat vážky. S kolegy Alešem Dolným a Robertem Lízlerem totiž vyvinuli a zdokonalili neinvazivní metodu skenování živých vážek a jejich společná práce je součástí mnoha odborných publikací světových autorů.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen poslouchat. 
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde.