Předprodej byl ukončen

Webinář: Dyslexie jako neuro-vývojová porucha u dětí a dospělých
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Dyslexie jako neuro-vývojová porucha u dětí a dospělých

čtvrtek 6.5.2021 od 19:00
Live stream, Online

O akci

Dyslexie, dysortografie, dysgrafie či dyskalkulie. Poruchy učení mohou i tomu nejchytřejšímu dítěti pořádně potrápit život. Jak ale opravdu odhalit, že má dítě poruchu učení? Lze riziko zachytit už v předškolním věku? Jaké mohou být příčiny? Jak přistupovat k těmto dětem a jaké edukační přístupy zvolit? Co čeká dítě s touto diagnózou během studia a jak se projevuje mimo školní lavice? Poznejte symptomy a možnosti reedukace poruch učení u dětí, dospívajících a dospělých v přednášce popřední expertky na speciální pedagogiku, Olgy Zelinkové! Společně si přiblížíme kognitivní procesy, které jsou doprovodnými znaky poruch učení, zmapujeme průběh učení jednotlivců s touto diagnózou a zamyslíme se nad tím, zda představuje pro člověka celoživotní zátěž, nebo naopak může být darem, jenž vede k aktivizaci jeho sil, sebepoznání a odhalení oblastí, v nichž může dosáhnout vynikajících výsledků.

 

doc. PaedDr. Olga Zelinková, CSc.

je docentka v oboru speciální pedagogika, působila na katedře speciální pedagogiky Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy a na katedře psychosociálních věd na Husitsko-teologické fakultě. Zabývá se diagnostikou a reedukací poruch učení od předškolního věku do dospělosti, poruchami chování, školní zralostí. Byla zakládajícím členem a předsedkyní české společnosti Dyslexie. Je autorkou mnoha monografií týkajících se nejen poruch učení, ale také pedagogické diagnostiky a pedagogiky Marie Montessori. Založila nakladatelství DYS, kde vydává Cvičení pro dyslektiky, pracovní sešity pro nácvik čtení a psaní. Zabývá se poradenskou činností a působí jako lektorka vzdělávacích kurzů pro učitele.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj                  telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické        vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes  který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání  akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen        poslouchat.  
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve          vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde