Předprodej byl ukončen

Webinář: Senzorická integrace v práci s dítětem
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Senzorická integrace v práci s dítětem

úterý 25.5.2021 od 19:00
Live stream, Online

O akci

Má dítě problémy s jasnými světly, nedokáže tolerovat hlasitější zvuky nebo ho na tělíčku škrábou i ty nejjemnější materiály? Anebo se zdá, jakoby vůbec necítilo zimu či teplo a nemělo práh bolesti? Je nemotorné a bojí se her na houpačce nebo doma leze na nábytek a beze strachu skáče ze závratných výšek? Vadí mu jakýkoliv dotyk nebo je kontaktní až příliš? Nemusí to být rozmanitostí nebo nesprávnou výchovou, ale mohou za tím stát problémy se senzorickou integrací. Co však tento vágní pojem znamená a jak mu porozumět? Poznejte fakta a mýty spojené s diagnózou poruchy senzorického chování! Léčebná pedagožka, výzkumná pracovnice a dětská terapeutka, Ivana Lessner Lištiaková, nám v edukativním online semináři určeném rodičům, učitelům a vychovatelům přiblíží, jak používáme naše smysly, jak funguje senzorické zpracování a kde může nastat problém při zpracování smyslových podnětů, a také poskytne tipy, jak postupovat při terapii a jak si všímat senzorických potřeb dítěte a náležitě upravit jeho prostředí a běžné činnosti nebo školní úkoly.

 

Mgr. Ivana Lessner Lištiaková, PhD., FHEA 

je léčebná pedagožka, výzkumná pracovnice a dětská terapeutka. Vystudovala studijní obor léčebná pedagogika na Pedagogické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě a doktorandské studium v oboru Předškolní a elementární pedagogika. V roce 2013 absolvovala v rámci post-doktorandského postu na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci studijní pobyt na New York Univerzity v oboru dramatoterapie. V praxi se věnovala hlavně dětem předškolního a školního věku, podpoře vývinu a úpravě prostředí při těžkostech v učení se a chování. Odborně se profiluje na oblast senzorické integrace, poruch autistického spektra a na oblast duševního zdraví v kontextu uměleckých terapií. Od roku 2012 do roku 2018 působila na Pedagogické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě jako vědecko-výzkumný pracovník. Od roku 2018 působí ve Velké Británii, na University of Northampton (2018-2020) a v současnosti na University of Suffolk, kde vyučuje a podílí se na výzkumných projektech zaměřených na inkluzi, podporu dětí a rodin a vzdělávání odborníků ve školství a pomáhajících profesích.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení. 
  • Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.
  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen poslouchat. 
  • Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve vašem internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.
  • V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude k dispozici po dobu 30 dní.
  • Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.
  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.
  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

 

Odpovědi na často kladené otázky naleznete zde.