Předprodej byl ukončen

Webinář: Úzkost a učení se sebeovládání
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Webinář: Úzkost a učení se sebeovládání

středa 8.9.2021 od 19:00
Live stream, Online

O akci

Bušení srdce, upocené ruce, nespavost, problémy s dýcháním, nervozita a neutuchající všudypřítomný strach i obavy. To je jen několik z nekonečného množství projevů úzkosti, která mnohým z nás dělá ze života cestu labyrintem nejhorších možných situací. Co ale dělat, když nám mysl vysílá signály, že jsme v permanentním ohrožení nebo se ve vlastním těle cítíme jako cizinci? Proč se stáváme úzkostnými? A proč někomu po ohrožujícím prožitku úzkost rychle pomine a u jiného dlouhodobě přetrvává? Čím je úzkost z biologického hlediska a jak ovlivňuje naše tělo? Jaké typy úzkosti existují, jak se stupňují její projevy a kdy nastává chvíle k vyhledání odborné pomoci? Naučte se na úzkost nahlížet jako na vrozený a užitečný emoční stav, který rozhodně není projevem slabosti. Pokud je ovšem neužitečná, příliš silná a častá, stává se z ní zdravotní problém, jenž je třeba aktivně řešit! V online přednášce Jeronýma Janíčka, publicisty, zabývajícího se oblastí duševního zdraví si přiblížíme vliv úzkosti na naše chování, zjistíme, co dělat, když přeroste do panických záchvatů (atak) a dozvíme se také, jakými dostupnými prostředky jí lze čelit.

 

Jeroným Janíček

je spoluautorem dokumentárního cyklu Život za zdí pro lidi trpící neléčenými úzkostmi a depresí, který v roce 2018 získal Novinářskou cenu Psychiatrické společnosti ČLS JEP. Občasně působí jako moderátor pražského Radia 1. Napsal knihu rozhovorů Kde bydlí lidské duše, v níž zpovídal Cyrila Höschla, předního českého psychiatra, popularizátora vědy a ředitele Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Je též autorem publikace o úzkostech Když úzkost bolí, za níž byl oceněn Českou neuropsychofarmakologickou společností. Do onemocnění depresí editoval řadu knih, napsal mnoho textů z oblasti péče o duševní zdraví a vedl desítky rozhovorů s předními osobnostmi české vědy a kultury. Jeroným Janíček má kromě deprese osobní zkušenost s jednou z úzkostných poruch. 

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

  • Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon, tablet anebo notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení.

  • Do webináře se lehce připojíte prostřednictvím kódu z vaší zakoupené vstupenky.

  • Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen poslouchat.

  • Live stream webináře se vysílá přímo ve vašem internetovém prohlížeči na platforme Tootoot. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

  • Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

  •  Po odvysílání webináře vám bude po dobu 30 dní k dispozici jeho záznam.

  •  Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

  • Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

  • Na jeden vstup se může zúčastnit celá domácnost.

     

     

     

     

     

 

 

 

 

 

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha